Nokia 8 dayanıklılık testinde

nokia 8

Nokia’nın yeni Android telefonu Nokia 8, bakalım çizilme ve yanmalara karşı ne kadar dayanıklı?

Nokia, bir süre önce Android işletim sistemli yeni telefon modeli Nokia 8’i görücüye çıkardı. Ürün, ülkemizde de ilk etapta Vodafone’a özel olmak üzere çeşitli kampanyalarla teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor.

Nokia’nın kamera ve dayanıklı tasarım konusunda uzman olduğu biliniyor. Bu sebeple de uzun süredir Windows Phone işletim sistemli modelleri bir kenara bırakıp Android’e geçiş yapması isteniyordu. Belki biraz geç oldu, ama oldu sonunda.

Telefon, Gorilla Glass 5 korumalı 5.3 inç IPS ekrana, Snapdragon 835 çipsete, 64GB dahili depolamaya ve arka tarafta da Zeiss dual kamera sistemine sahip. Peki ne kadar dayanıklı?

YouTube’daki JerryRigEverything kanalı, Nokia 8’i çizilme, yanma ve esnetme testlerine soktu. Hatırlarsanız 6000 serisi alüminyum malzeme kullanan iPhone’lar kolaylıkla esneyebiliyor ve kullanıcılarını zor durumda bırakıyordu. Aynı malzeme Nokia8’de de kullanılıyor, ama görünüşe göre “sağlam tasarım” faktörü hala geçerli. Öte yandan ürünün ekranı da gayet sağlam görünüyor. Bir süre yanmasına rağmen işlevini yitirmiyor. Metal ve plastik malzemeler ise, çizilmelere karşı tahmin edeceğiniz gibi pek dayanıklı değil.

İyi seyirler.

Hızlı ve Öfkeli 9 ve 10 ertelendi