Xiaomi’den 27 dolarlık akıllı hoparlör

akıllı hoparlör

Akıllı hoparlör pazarındaki oyuncu sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Çin’in yükselen teknoloji değerlerinden biri olan Xiaomi de kısa süre önce akıllı hoparlör sektörüne adım atmıştı. Xiaomi bu sektördeki müşteri kitlesini arttırmak için model yelpazesini genişletme kararı aldı. Çinli üreticinin ilk hedefi ise giriş segmentindeki müşteriler.

Xiaomi Mi AI Mini, fiyatıyla cezbediyor

Xiaomi, akıllı telefonlar ve diğer cihazlarında uyguladığı agresif fiyat politikasını akıllı hoparlör sektörüne de entegre etmiş durumda. Keza Çinli üreticinin geçtiğimiz gün tanıttığı hoparlör sadece 27 dolarlık etikete sahip. Peki bu 27 dolarlık akıllı hoparlör ne gibi özelliklerle geliyor?

Elbette bir hoparlöre 27 dolar verip de muazzam bir ses kalitesi beklemek pek doğru olmaz. Zira Apple çok iyi bir ses kalitesine sahip olduğunu iddia ettiği modeli için 350 dolar talep ediyor. Neresinden bakarsanız bakın arada bir uçurum var.

Xiaomi’nin ufak akıllı asistanı, klasik günlük sorulara yanıt verebiliyor. Örneğin hava durumunu ya da trafiğin ne alemde olduğunu Mi Speaker Mini aracılığı ile öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca Xiaomi’nin 35 milyonu aşkın şarkıdan oluşan dev kütüphanesine de erişim imkanına sahip oluyorsunuz.

Çin’de 3 Nisan’da satışa sunulacak olan bu hoparlörün, global pazara gelip gelmeyeceği ise henüz netleşmiş değil. Şunu da dip not olarak belirtelim. Bu akıllı hoparlör şu anda sadece Çince dil desteğine sahip.

Xiaomi artık oyun bilgisayarı da üretecek