Xiaomi Mi 6, GFXBench’te göründü

mi 6

Çin’in önce gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi’nin yeni akıllı teleonu GFXBench’te ortaya çıktı. İşte Xiaomi Mi 6 özellikleri ve diğer detaylar.

Xiaomi’nin uzun bir süredir yeni amiral gemisi modeli Mi 6 üzerinde çalıştığı bir gerçek. Hatta Xiaomi Mi 6 özellikleri ile ilgili bu güne kadar birçok sızıntının gerçekleştiğini söylemek de mümkün. Fakat bu sızıntılar kulaktan dolma olarak tabir edebileceğimiz doğrultuda olduğu için pek de güven vermiyordu.

Geçtiğimiz gün Xiaomi’nin amiral gemisi modelinin GFXBench’te ortaya çıkmasıyla özellikleri de bir anlamda kesinleşmiş oldu.

GFXBench bilgilerine göre Xiaomi Mi 6 gücünü Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 835’ten alacak. Telefon seçeceğini modele göre 4GB ya da 6GB RAM bulunduracak. Aynı şekilde dahili depolama alanı da tercihinize göre 64GB ve 128GB arasında değişecek.

12MP’lik ana kameraya 8MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz, iki kamerasıyla da 4K videolar çekebilme yeteneğine sahip. 1080p çözünürlüğünde 5.1 inçlik ekran ile gelecek olan cihazın bataryasının gücü ise hala kesinleşmiş değil.

Xiaomi Mi 6, Çın’de 1999 CNY yani 289 dolardan satışa sunulacak. Açıkçası bu fiyatın çok makul olduğunu söylemek mümkün. Zira bir başka Snapdragon 835’li telefon Galaxy S8 Amerika’da 725 dolardan, ülkemizde ise 4400TL’den satışa sunulmuştu. İki cihaz arasındaki fiyat ve sistem farkı ortada. Açıkçası Galaxy S8’in Xiaomi Mi 6’nın iki katı ederinde bir fazlalığı bulunmadığı da son derece net.