Xiaomi Mi 11 Pro ekran altı kamera ile geliyor

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11 Pro, büyük bir sürpriz ile karşımıza çıkıyor. Xiaomi’nin yeni bombası ekran altı kamera teknolojisi ile gelecek.

Xiaomi, 28 Aralık 2020 tarihinde Xiaomi Mi 11 ailesi için etkinlik düzenleyeceğini resmi olarak duyurmuştu. Ana ve Pro model olarak ikiye ayrılacak olan bu yeni amiral gemisi modelleri hakkında bugün ilginç bir bilgi geldi. TrendForce; Xiaomi Mi 11 Pro modelinde ekran altı kamera teknolojisinin kullanılacağını açıkladı.

Xiaomi tarafından daha önce açıklanan bilgilere göre; firmanın üçüncü nesil ekran altı kamera teknolojisi bu yıl Ağustos ayında seri üretim aşamasına girdi. Ayrıca şirket, önümüzdeki yıl resmi olarak seri üretime geçmesinin beklendiğini açıkladı.

Xiaomi’nin üçüncü nesil ekran altı kamera teknolojisi, kendi geliştirdiği yeni bir piksel düzenlemesini ve yeniden tasarlanmış bir piksel sürücü devresini benimsiyor. Ekranın öne bakan kısmının ışık geçirgenliğini daha da artırabilir. Kameranın ekranın altındaki çekim etkisi, temelde geleneksel ön kameranınki ile aynı olacak.

OPPO Reno 5 Pro özellikleri kesinleşti

Pro modelde OmniVision’ın yeni nesil sensörü olan 48 MP çözünürlüğündeki OV48C lens yer alacak. Bu ana lense 20 MP ve 12 MP lensler eşlik edecek. Pro modelde 120W hızlı şarj destekli 4.500 mAh kapasiteli bataryanın yer alacağını belirtelim. Ayrıca her iki modelde de Snapdragon 888 yonga seti ve 8 GB/12 GB RAM seçenekleri bulunacak.

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi’nin fiyat konusunda 650 dolardan başlayan fiyat aralığını tercih edeceği söyleniyor. Türkiye’de kurlar ve vergilerden dolayı 9.999 TL bandında olmasını beklediğimiz yeni amiral gemisi modellerde, mobil oyunlar için büyük çaplı iyileştirimelerin yapılacağını düşünüyoruz.