Xiaomi Elektrikli Otomobil Konusunda Hedeflediği Üretim Kapasitesine Ulaştı

Xiaomi yeni elektrikli SUV

İlk elektrikli otomobili SU7 büyük ilgi gören Xiaomi elektrikli otomobil alanında hedeflediği üretim kapasitesine ulaştı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili SU7’yi bu yılın başında satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi. Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan Xiaomi elektrikli otomobil alanında üretim kapasitesini arttırmak için düğmeye bastı. O günden beri üretim kapasitesini arttırmak için sıkı bir çalışma yürüten şirket, bu yıl için koyduğu hedefi tutturdu. Hatta şirket bu hedefin üstüne çıkacak gibi görünüyor.

Xiaomi yılın başında kendisine, yıl sonuna kadar 100 bin elektrikli otomobil üretme hedefi koymuştu. Xiaomi elektrikli otomobil departmanı (Xiaomi EV), dün bir açıklama yaparak, üretim kapasitelerinin istenen seviyeye ulaştığını ve 100 bin hedefine kasım ayı başı gibi ulaşacaklarını açıkladı. Yani şirket yılı hedeflediğinin de üstünde, 110-115 bin bandında tamamlayabilir.

Xiaomi SU7 4

Üretim kapasitesini aylık 10 bine çıkarma hedefini beklenende önce tutturan şirket, bir yandan SU7 teslimatları için bekleme süresini düşürürken, diğer yandan yeni elektrikli otomobil modelleri üzerinde çalışıyor. Daha önce gelen bilgiler, Xiaomi’nin Tesla Model Y benzeri bir crossover-SUV üzerinde çalıştığını gösteriyor. Öte yandan Xiaomi SU7’nin bir de hibrit versiyonunun çıkarılabileceği konuşuluyor ama bu haber henüz doğrulanmadı. Şirket bunun yerine SU7’nin halefini çıkarmayı da tercih edebilir.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir