Yeni Xiaomi Redmi modeli de Android Q betasını destekleyecek

Google’ın kısa süre önce tanıttığı yeni Android sürümünün Xiaomi Redmi imzası taşıyan yeni üst segment modelde de kullanılabilir olacağı ortaya çıktı.

Bilindiği üzere Xiaomi Redmi uzun bir süredir yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalışıyor. Muhtemelen üst segmente hitap eden yeni Redmi cihazı, önümüzdeki günlerde resmiyet kazanmış olacak.

Şimdilik telefon hakkında bildiklerimiz ise hayli sınırlı. Klasik olarak diğer amiral gemisi modellerinde de olduğu üzere Snapdragon 855 yonga seti ve 12GB RAM’lik bir kombinasyonun tercih edildiğini biliyoruz.

Ayrıca kamera tarafında da Redmi Note 7 Pro modelinde de kullanılan 48MP’lik ana kameranın yer alacağına dair kuvvetli söylentiler mevcut.

Yeni Redmi modeli Android Q ile uyumlu olacak

Tüm bu detayları bir kenara bırakacak olursak, en önemlisi yeni Xiaomi Redmi modelinin Android Q’yu destekleyecek olması diyebiliriz.

Malum, Google geçtiğimiz günlerde yeni Android sürümünü tanıtmıştı. 13 farklı markanın 21 cihazı Android Q betasında aktif şekilde kullanılabilecekti. Nitekim bu 21 cihaz arasında 2 tane de Xiaomi modeli yer alıyordu. (Mi 9 ve Mi Mix 3)

Sızdırılan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak olan Redmi’nin yeni amiral gemisi modeli de Android Q’yu destekleyecek. Yani dileyenler cihazı Android Q’nun beta versiyonuyla kullanabilecekler.

Elbette tüm bunların şimdilik bir söylentiden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Zira daha ortada resmi bir duyuru mevcut değil.

Lenovo Z6 Pro Ferrari Edition ortaya çıktı