Xiaomi Box 4K (2. nesil) yakında piyasaya sürülebilir

2020 yılında Xiaomi, fiyatı ve özellikleri ile oldukça popüler hale gelen Xiaomi Box 4K akış cihazını piyasaya sürmüştü. Şimdi ise gelen haberlere göre şirket cihazın 2.nesil-yeni versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Sertifika programında ortaya çıkan görüntülerde çıkışından 2 yıl sonra Xiaomi Box 4K’nın ikinci neslini çıkarmaya hazırlandığı ortaya çıktı. TV cihazının FCC sertifika sitesinde görülmesiyle de tasarımı ve birçok özelliği ortaya çıkmış oldu.  

Xiaomi Box 4K (2. nesil), MDZ-28-AA ( Via ) model numarasıyla ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) web sitesinde yer aldı . Liste ayrıca cihazın teknik özelliklerine ve tasarımına da ışık tutuyor.

Xiaomi Box 4K

Cihaz MDZ-28-AA ( Via ) model ismiyle yer alıyor. Xiaomi Box 4K (2. Nesil), önceki modelle aynı şekle sahipken, form faktörü de Apple TV 4K’ya çok benziyor.

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi cihaz, 4K çözünürlüğe kadar akışı destekleyecek. Ek olarak, Xiaomi TV çubuğu bağlantı için Bluetooth ve Wi-Fi 5G ile gelecek. Xiaomi Box 4k, gerekli tüm aksesuarlarla birlikte gönderilecek şekilde listelenmiştir. Uzaktan kumanda, HDMI uzatma kablosu, 5W güç adaptörü (5V-1A) ve bir Çubuk ile birlikte gelecek.

x2

Cihazla ilgili detaylar oldukça kısa ve hala Xiaomi’den resmi bir açıklama yapılmadığını hatırlatalım. İlk nesil Box 4K, 4K’ya kadar çözünürlük sunarken ayrıca Netflix, Amazon Prime Video ve diğerlerinden HDR özellikli içeriği destekliyor. Dört çekirdekli bir Amlogic işlemci tarafından desteklenmektedir ve 2 GB RAM ve 8 GB dahili depolamaya sahiptir. TV çubuğu, bağlantı için Wi-Fi, bir USB bağlantı noktası ve 3,5 mm ses jakını destekler. 46 $ civarında bir fiyatla piyasaya sürüldü.

Huawei Mate 50 serisi için 5G uyumlu kılıflar piyasaya sürülüyor