Xiaomi, bir liderliğe daha imza attı! Şimdi Apple düşünsün

Xiaomi, bir liderliğe daha imza attı! Şimdi Apple düşünsün

Başarılarına başarı katmaya devam eden Xiaomi, şimdi Tayland’ın lider akıllı telefon markası haline geldi. Canalys’in raporuna göre Çin merkezli Xiaomi, bu yılın ikinci çeyreğinde pazar payının yüzde 21’ini alarak Samsung’u ilk kez geride bıraktı.

OPPO yüzde 19 pazar payı ile ikinci sırayı alırken, Samsung üçüncü sıraya geriledi. Vivo ve Realme, Tayland’daki en iyi beş akıllı telefon markasının listesini tamamlayarak dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor. Xiaomi, ikinci çeyrekte şirketin sevkiyatlarının yıllık bazda yüzde 200 artmasıyla Tayland’da ilk sırayı almayı başardı. İlginç bir şekilde, OPPO, Samsung, Vivo ve Realme sırasıyla %2, %15, %31 ve %28’lik bir düşüş kaydettiği için Xiaomi, pozitif sevkiyat büyümesine sahip tek markaydı.

Xiaomi, bir liderliğe daha imza attı! Şimdi Apple düşünsün

Xiaomi için akıllı telefon sevkiyatları da Latin Amerika, Afrika ve Batı Avrupa’da sırasıyla %300, %150 ve %50 oranında muazzam bir şekilde büyüyor. Şimdi şirket, pazar paylarını artırmak için kapsamlı bir kampanya başlatacak olan OPPO ve Vivo ile zorlu bir rekabetle karşı karşıya. Xiaomi, dünya çapında yüzde 83’lük büyük bir sevkiyat artışıyla teknoloji devi Apple’ı geride bırakarak ikinci en büyük akıllı telefon markası haline geldi. Ayrıca 2021 yılının ikinci çeyreğinde 12.7 milyon adet sevkıyatla Avrupa’da lider bir marka olarak ortaya çıktı ve yıllık yüzde 14’lük bir büyüme kaydetti. Sadece bu değil, Haziran 2021 için şirket, dünyanın lider akıllı telefon markası olarak Samsung’u tahttan indirdi.

Galaxy Fold3 Türkiye’de başarılı olabilecek mi?