Xiaomi 13 Ultra küresel pazar için hazır

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi’nin global pazarda satışa sunacağı ilk Ultra modeli olması beklenen Xiaomi 13 Ultra’dan yeni haberler var.

Xiaomi 13 Ultra küresel pazar için hazır. Xiaomi, Xiaomi 13 Ultra akıllı telefonunu yakında piyasaya sürmeyi planlıyor. Cihazın ilk olarak Çin’de piyasaya sürülmesi beklenirken, küresel bir lansmanın da yakın zamanda bu tanıtımı takip edeceği düşünülüyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, markanın küresel lansmanında bazı ülkeleri atlamayı planladığına dair söylentiler de bulunuyor.

Xiaomi 13 Ultra 2

Ancak bu ayrıntıyı bir kenara bırakacak olursak, akıllı telefon TUV sertifikasyonunu geçti. Cihaz, sertifikasyon web sitesinde 2304FPN6DG model numarasıyla görüldü. Geçtiğimiz günlerde 3C veritabanında da biraz farklı 2304FPN6DC model numarasına sahip cihaz görülmüştü. Her iki cihaz da gelecek olan Xiaomi 13 Ultra’nın farklı modelleri olacak ve model numaralarındaki “G” ve “C” harfleri de küresel ve Çin modellerini temsil edecek. Ancak TUV listelemesi, herhangi bir özellikle ilgili detay vermedi. Şimdiye kadar elde edilen bilgilere bakalım.

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra küresel pazar için hazır

Gelecek olan Xiaomi 13 Ultra akıllı telefonuyla ilgili bazı söylentiler dolaşıyor. Bu söylentilere göre telefon, 6,7 inç E6 AMOLED LTPO ekranı, Quad HD+ çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızıyla birlikte gelecek. Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti tarafından güçlendirilecek olan cihazın 90W kablolu şarj ve 50W kablosuz şarj desteği sunması bekleniyor. Ancak pil kapasitesi şu anda bilinmiyor.

Telefon Android 13 işletim sistemi ve MIUI 14 ile birlikte gelecek, ayrıca 16GB’a kadar LPDDR5x RAM ve 1TB’a kadar UFS 4.0 depolama alanı sunacak. Güvenlik özellikleri arasında, ekran altı parmak izi tarayıcısı yer alacak.

xiaomi 13 pro 2

Kamera özellikleri açısından, telefon ön kısımda 32 megapiksel bir kameraya sahip olacak ve arka panelde, ultra geniş lens, telefoto kamera ve periskop zoom lens gibi özelliklere sahip dört adet 50 megapiksel kamera bulunacak. Ayrıca, birinci sınıf bir 1 inç Sony IMX989 ana kamerası da cihazın arkasında yer alacak. Xiaomi 13 Ultra küresel pazar için hazır.

Disney+ yeni projelerini duyurdu