Xiaomi 12S ve Mix Fold 2 sertifika alırken görüldü

Xiaomi 12S

Xiaomi’nin yakında çıkaracağı yeni akıllı telefonları Xiaomi 12S ve Mix Fold 2, Çin’de sertifika alırken görüldü.

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, yeni akıllı telefonlarını çok yakında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Hatırlayacağınız gibi Xiaomi ve Leica’ın yeni bir ortaklığa imza attığı kısa süre önce duyurulmuştu. Daha sonra da bu işbirliğinden çıkacak ilk telefonun Xiaomi 12S olacağı ortaya çıkmıştı. Leica tarafından hazırlanan özel tasarım bir arka kamerayla gelecek olan 12S’in resmi olarak tanıtılması için beklerken, telefon hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Xiaomi’nin yeni telefonu bu kez de Çin’de sertifika alırken görüldü.

Çin’de sertifika alırken görülen tek Xiaomi telefonu 12S de değildi. 12S’in yanı sıra Xiaomi Mix Fold 2 de Çin’de sertifika alırken ortaya çıktı. Telefonları sertifika alma sürecine geçmiş olması çok yakında Çin’de satışa sunulacaklarını gösteriyor.

Xiaomi 12S

Daha önce sızdırılan bilgilere göre Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri olacak. Telefonun arka kamera tasarımı Xiaomi 12’nin arka kamerasıyla oldukça benzer görünüyor. Ancak bu kez işin içinde Leica’nın olması teknik özellikler konusunda 12S’in Xiaomi 12’den daha üstün olacağını düşündürüyor. Telefonun kamerasının ne gibi yenilikler sunacağını bekleyip göreceğiz.

Öte yandan Xiaomi 12S’in yanı sıra 12S Pro’nun da satışa sunulması bekleniyor. 12S Pro modelinin de Snadpragon 8+ Gen 1 yonga seti kullanacağı ama telefonun Dimensity 9000 kullanan bir versiyonu da olacağı söyleniyor. Muhtemelen Dimensity 9000 kullanan versiyonu Çin dışında satışa sunulacaktır.

Xiaomi Mi Fold 2’ye gelecek olursak, Mi Fold 2 adından anlaşılacağı üzere şirketin katlanabilir telefonu Mi Fold’un halefi. Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacağı dışında telefonun teknik özellikleri hakkında şu an için pek bir bilgi bulunmuyor.

Mercedes F1 araçlarından ilham alan yeni arabasını tanıttı