Küresel fiber optik ağ için önemli adım

fiber 7

Bulut sihirli bir icat gibi görünse de, internete hızlı bağlantıları desteklemek için hala çok sayıda fiziksel altyapıya ihtiyaç var.

Küresel fiber optik ağ için önemli adım. Reuters’ın haberine göre Yunanistan ve Suudi Arabistan, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayacak deniz ve kara kablolarını döşemek için bir ortak girişim duyurdu.

Küresel fiber optik

Hem kara hem de deniz altı kablolarından oluşan “Doğudan Akdeniz’e Veri Koridoru” olarak bilinen proje, Suudi ve Yunan telekom şirketlerinin sahibi olduğu MENA HUB tarafından geliştirilecek.

Ayrıntılar henüz tam olarak netleşmemiş olsa da, iki ülkenin temmuz ayına kadar bir anlaşma yapması bekleniyor. Kabloların döşenmesi oldukça zaman alıyor ama anlaşma tamamlandıktan hemen sonra başlayacak çalışmalar ile yeni koridorun 2025 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Küresel fiber optik

Küresel fiber optik ağ için önemli adım

Bir kaynağın Reuters’e aktardığına göre projenin tahmini toplam maliyeti 800 milyon € civarında olacak.

Yunanistan’ın son on yılda Avrupa Birliği’nden ekonomisini kurtarmak için zorlu taleplerle karşı karşıya kalan bir mali geçmişe sahip olduğunu söylemek doğru olur.

Küresel fiber optik

Dijital dönüşüm, 2019’da iktidara gelen Yunan hükümetinin gündeminin üst sıralarında yer aldı. Anlaşma bu projede önemli bir adımı temsil ediyor ve Yunanistan’ı teknolojik inovasyon için bir hedef haline getirecek.

Yunanistan, hibeler ve kredilerden oluşan dijital dönüşüm için AB’den yaklaşık 30 milyar Euro ödenek aldı ve bu fonların bir kısmı 5G ve fiber kurulumuna harcanacak.

Spotify podcast hizmeti çöktü!