Xiaomi 12 Ultra için yeni bilgiler geldi

xiaomi türkiye

Xiaomi 12 Ultra, bu yıl Nisan ayında piyasaya sürülen Xiaomi Mi 11 Ultra’nın halefi olacak ve pano genelinde bir dizi yükseltme ile karşımıza çıkacak.

Xiaomi 12 modelinin iddia edilen renderları bir süredir etrafta dolaşırken, Ultra varyantının tasarımı görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Ancak bu, teknoloji analisti Ben Geskin’in resmi olmayan yeni bir sunumunun yayınlanmasıyla değişti .

Ünlü teknoloji analisti, dün Xiaomi 12 serisinin tamamının iddia edilen tasarımlarını ortaya çıkaran koruyucu kılıf sızıntılarına dayandırdı. Buradan, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro’nun çok benzer tasarımlara sahip olacağı ve Xiaomi 12 Ultra’nın daha önce hiç görülmemiş bir görünüme kavuşacağı görülüyor.

Cihazın arka kısmının neredeyse yarısı tek başına kamera modülünü alacak. Bu, arkadaki ikincil ekranı görünüşte terk etmesine rağmen – Mi 11 Ultra’nın öne çıkan bir özelliği olan bir şey. Kasa sızıntısı ayrıca kamera modülü için toplam sekiz kesik gösterirken, bu tasarımına da yansımış durumda.

Xiaomi 12 Ultra

Bunlardan dördü, render üzerindeki kameralara ayrılmış ve Xiaomi 12 Ultra’nın dörtlü kamera kurulumuna sahip olmasını sağlıyor. Ancak Xiaomi 12 Ultra’nın gerçekten dört kameraya mı sahip olacağı yoksa önceki modelde bulunan daha geleneksel üç kamera kurulumuna mı sadık kalacağı henüz belli değil. Kalan kesiklerden üçü, sonuncusu bir flaş iken rastgele sensörlere ayrılmış durumda.

Xiaomi 12 Ultra render ayrıca telefonun arka tarafını biri diğerinden daha koyu olan iki bölüme ayırıyor. Xiaomi gerçekten böyle bir uygulamaya giderse, bölümlerden birinin de farklı bir his vermesi mümkün olabilir.

Bunun dışında cihaz hakkında pek bir şey bilinmiyor. Bazı raporlar, telefonun 120W hızlı şarj özelliğine ve 120Hz OLED ekrana sahip olacağını öne sürüyor. Kaputun altında telefonun Snapdragon 8 Gen 1 yongasıyla gelmesi bekleniyor ve Xiaomi 12 serisinin fiyatlandırması 6750 dolardan başlayacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi 12 serisi fiyatları çip krizi nedeniyle yüksek olacak