Xiaomi 12 serisi fiyatları çip krizi nedeniyle yüksek olacak

Xiaomi 12 serisinin tam olarak özellikleri belli olmadan akıllı telefonun fiyatı hakkında önemli detaylar ortaya çıktı.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC ile gelecek olan Xiaomi 12 bir önceki modellerinin çok çok üstünde olacak. Durum böyle olunca fiyatında da bir artış bekleniyordu, ancak bu beklenen artışın da çok yukarısında bir artış yaşanacak gibi duruyor. Nedeni ise çip krizi…

Weibo’daki yayınlanan bilgilere göre Motorola dışındaki çoğu marka , Snapdragon 8 Gen 1 özellikli akıllı telefonları 630 ABD Dolardan daha yüksek bir fiyata piyasaya sürecek. Görünüşe göre, Yeni Yıldan önce en son yonga setinin envanterini alabilen yalnızca birkaç akıllı telefon üreticisi, amiral gemilerini 600 dolar fiyat noktasının altında sunabilecekti.

Xiaomi 12

Öte yandan, cihazlarını daha sonra piyasaya süren markalar, devam eden yarı iletken kıtlığı nedeniyle çip maliyetindeki artışla uğraşmak zorunda kalacaklardı. Şu an itibariyle Çinli teknoloji devinin Xiaomi 12 serisinde üç model piyasaya sürmesi bekleniyor. Serinin başlangıçta Snapdragon 8 Gen 1 SoC ile bir cihaz piyasaya süren ilk kişi olması beklenirken, Motorola’nın yaklaşmakta olan Edge X30 serisi aslında ilk olacak.

Ayrıca, Moto’nun Edge X30’un fiyatını 600 dolar altında tutabileceği de söyleniyor. Başka bir deyişle, bu, Xiaomi’ye en yeni amiral gemisini piyasaya sürdüğü fiyatlandırma konusunda daha fazla baskı yapıyor. Geçen yıl, şirketin 11 serisi 649 dolardan başladı. Ancak artan malzeme maliyetleri, çip kıtlığı ve diğer tedarik zinciri sorunları nedeniyle 12 serisinin fiyatı 680 ABD Dolardan başlayabilir. Teknoloji analistleri 2K panelli telefonların muhtemelen 790 ABD Doları veya daha yüksek olacağını da ekledi.

AirPods Pro 2 ve üç yeni Apple Watch 2022 sonbaharında piyasayada