Xiaomi, %64’lük rekor bir büyüme kaydetti

Xiaomi, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin sonuçları gösteren yeni bir mali rapor paylaştı. Bu dönemde şirket, yıllık bazda yüzde 64 gibi büyük bir artışla rekor düzeyde yüksek bir gelir artışı kaydetti.

Çinli teknoloji devi Xioami, resmi web sitesindeki blogunda bu haberi paylaşırken, şirketin Kurucusu ve CEO’su Lei Jun da Twitter hesabında bazı önemli rakamları paylaştı. Haziran 2021 ile sona eren çeyrekte, Xiaomi, 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 64’lük bir büyüme gördü. Ayrıca, net geliri bile yıllık yüzde 80’lik önemli bir artış gösterdi. Marka ayrıca akıllı telefon işinden elde ettiği gelirin 9,1 milyar ABD Dolarına ulaştığını belirtti.

Xiaomi, bir liderliğe daha imza attı! Şimdi Apple düşünsün

Şirket, ikinci çeyrekte 52.9 milyon akıllı telefon satış birimi sayesinde bu kayda değer sıçramayı gördü ve hatta Cupertino merkezli dev Apple’ı geçerek ikinci en büyük akıllı telefon üreticisi haline geldi . 2021 yılının ikinci çeyreğinde, Xiaomi 87,8 milyar Yuan toplam gelir (kabaca 13,5 milyar ABD Doları) ve 6,3 milyar Yuan net kâr (kabaca 971 milyon ABD Doları) elde etti. Ayrıca, 2. çeyrekte satılan toplam 52,9 milyon adetten 12 milyonun üzerinde birinci sınıf amiral gemisi akıllı telefonu göndermeyi bile başardı.

Marka, 22 ülkede IoT ürün ve hizmet pazarlarına liderlik ediyor ve ilk kez Avrupa ve Güneydoğu Asya’da 1. sırada yer alıyor. Yurtdışı IoT ve Lifestyle ürünleri de yıllık yüzde 93,8 gelir artışı kaydederken, denizaşırı internet hizmetleri geliri de yüzde 96,8 arttı. Özellikle, şirket bir önceki yıla göre yüzde 56,5 artan bu çeyrekte büyük yatırımlar yaptı.

Haziran 2021’de şirket, MIUI platformu için geçen yıla göre yüzde 32,1 artışla 454 milyon aktif aylık kullanıcı kaydetti. Ek olarak, bu yılın ilk yarısında, Çin anakarasında 3.000 Yuan (kabaca 462 ABD Doları) veya üzerindeki perakende fiyatları en yaygın iken, denizaşırı pazar için 350 ABD Doları civarında en yaygın fiyat aralığıydı.

Samsung 205 milyar dolarlık yatırım planını açıkladı