Bu hastalık koronadan çok daha tehlikeli

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Şu sıralar koronadan dem vursak da insanlar için çok daha tehlikeli bir hastalık var. İşte bu konuya ilişkin tüm detaylar.

Bu hastalık koronadan çok daha tehlikeli. Ne son zamanların en çok konuşulan hastalığı Korona ne de filmlere konu olmuş ve insanlığın son 50 yılına damgasını vurmuş Kanser! Öyle bir hastalık var ki dünyadaki her 3 ölümden 1’inden bu hastalık sorumlu!

Son zamanlarda korona ile yatıp korona ile kalktığımız doğru. Her ne kadar bütün dünyanın gündemini meşgul eden bir hastalık olsa da, öyle umut ediyoruz ki çok yakın bir zamanda geldiği gibi aniden bitip gidecek ve insanlık Covid-19 ile olan savaşını kazanacak.

Aynı umudu kanser hastalığı için de besliyoruz. Öyle ki, her geçen gün kanserin kesin tedavisini bulmaya bir adım daha yaklaşıyoruz. Hatta birçok kanser türünde, erken teşhis halinde kanseri %100’e yakın oranda yenmek gibi başarılarımız var.

Bu hastalık koronadan çok daha tehlikeli

Ancak öyle bir hastalık var ki, ne yakın zamanda ondan kurtulabilir ne de onu büsbütün yenebiliriz. Evet muhtemelen tahmin yürütmeye çalışıyorsanız, doğru yanıtı bulmuşsunuzdur. Bu hastalığın adı kalp-damar hastalıkları.

Dünya Sağlık Örgütü’nün “Sessiz Katil” olarak isimlendirdiği bu hastalığın pençesinde 1 milyarın üzerinde insan bulunuyor. DSÖ’nün paylaştığı sayılara baktığımız zaman, şu an dünya üzerinde tam 1 milyar 300 milyon tansiyon hastası insan bulunuyor. Yani neredeyse her 5 kişiden biri bu dertten muzdarip.

Yüksek tansiyon, fark edilmediği ya da tedavi edilmediği zaman başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere felç ve böbrek hastalıklarını da tetikliyor. Üstelik bu hastalığın ilaçları ne kanser ilaçları kadar pahalı ne de korona ilaçları gibi yeni geliştirildi. Son derece uygun fiyatlı olan ve güvenilirliği fazlasıyla kanıtlanmış olan bu ilaçlar, çoğu tansiyon hastası tarafından ama bilinçli ama bilinçsiz olarak kullanılmıyor. Bu tablonun sonucu ise tahmin edilebileceği üzere bir hayli üzücü. Sadece 2019 yılında bu hastalıktan yana yaşamını yitiren insan sayısı 17 milyon 900 bin olarak ölçüldü.

Samsung 205 milyar dolarlık yatırım planını açıkladı