Xbox Series X’ten esinlenerek PlayStation 5 konsepti yaptılar!

PlayStation 5

Xbox Series X’in tasarımından esinlenerek PlayStation 5 konsepti tasarlandı. Keşke PS4 böyle olsa dedirten konseptin detayları haberimizde.

Microsoft cephesi geçtiğimiz ayki The Game Awards 2019 etkinliğinde yeni nesil oyun konsolu olan Xbox Series X’i resmi olarak göstermişti. Microsoft’un Xbox hamlesinden sonra gözler Sony cephesine çevrilmişti. Şubat ayında etkinlik düzenleyerek tanıtılması beklenen PS5 için konsept tasarımcıları şimdiden kolları sıvamış durumda.

2020’de Xbox One alınır mı?

Bugün Yonghwan Kim isimli konsept tasarımcısı Xbox Series X’in tasarımından esinlenerek hazırladığı PlayStation 5 konseptleri ile karşımıza çıktı. Bildiğiniz gibi Series X, dikine konumlandırılacak bir konsol olacak.

Bilgisayara benzeyen yapısı ile dikkat çeken Series X, PS5’ten tasarımsal açıdan çok farklı olacak. Ancak yine de Yonghwan Kim, PS5’in dik formada nasıl görünebileceğine ilişkin konseptler yayınladı.

 

PlayStation 5

Oldukça dikkat çeken Yonghwan Kim’in PS5 konseptinde Blu-ray okuyucusu üst bölüme konumlandırılıyor. Havalandırma kalanlarında üçgen, kare, yuvarlak ve çarpı simgelerinin yer aldığı konseptte 1 adet HDMI, 1 adet güç girişi, 1 adet USB ve 1 adet de ethernet yer alıyor. Optical girişin yer almaması oldukça ilginç bir seçim olmuş diyebiliriz.PlayStation 5 2 1

Konsolun ön yüzünde de LED aydınlatmalı iki adet Type-C girişi yer alıyor. Bu girişlerin ortasında ise PSV logosu dikkat çekiyor. Ancak Sony’nin PSV yerine PS5 adını kullanacağını belirtelim.PlayStation 5 3 1

Şimdilik gerçeği hiç ama hiç yansıtmayan bu konseptin oldukça şık göründüğünü söyleyebilirim. Umarım Sony de Xbox gibi dikine konumlandırılacak kompakt bir konsol ile karşımıza çıkar. Özellikle çoğu oyuncu tarafından masada monitör ile kullanılan konsollar, yatay olarak çok yer kaplıyor. PlayStation 5 4 PS5‘in fiyatı; 499 dolar / 449 sterlin / 449 Euro / 54.999 JPY olarak açıklanacak. Türkiye’de vergiler ile PS5’in en iyi ihtimalle 4.500 TL’den satılacağını söyleyebiliriz. Ayrıca konsolun çıkış oyunlarından bazıları Gran Turismo 7, MLB The Show 21, Demon Souls Remastered, Godfall ve Legendz olacak.