İddia: Microsoft, Xbox Series X’in yeni bir modelini çıkarabilir

123 22

Şu anda ortalıkta yeni konsollar hakkında birçok dedikodu var. Gündemde Nintendo’nun yeni nesil konsolundan, PlayStation 5 Pro’ya kadar gelecek modellerin haberleri yer alıyor. İleri sürülen bir iddiaya göre Microsoft da yeni bir Xbox Series X modeli çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

XboxEra’nın kurucularından olan Nick Baker, Microsoft’un elinde Xbox Series X‘in dijital modelinin olduğunu söyledi. Bu modelde disk sürücüsü yok. Kısa süre önce XboxEra’nın Podcast’inde konuşan Baker birkaç kaynaktan duyduklarına dayanarak, yazılım devinin Series X’in dijital modelini değerlendirdiğini belirtti. Değerlendirme olarak bahsedilen de, söz konusu dijital modelin satışa çıkarılması, piyasadan alınacak tepki, tüketicilerin ne kadar ilgi çekeceği gibi unsurları içeriyor.

Microsoft’un konsol ekosistemi içinde şu anda dijital tek seçenek Xbox Series S. Fakat bu konsol Xbox Series X’e kıyasla nispeten daha zayıf donanıma sahip. Hatta Series S ilk açıklandığı zaman sektörden bazı uzmanlar tarafından eleştirilmişti. Eski tarihli bir öngörü raporunda Microsoft’un ileride disk sürücüsü olmayan Xbox Series X modeli çıkarıp, Series S’i daha ucuza konumlandıracağı ileri sürülmüştü. Nick Baker’in iddiası eski raporla uyuşuyor. 1 Eylül’de Series S’in 1 TB’lık yeni modeli de piyasaya sürülecek.

xbox series x

Baker ayrıca Microsoft’un 2025’te diğer donanımlar için ek planları olduğunu da iddia etti, ancak bu donanımların ne olacağı belli değil. Sony’nin Project Q’suna rakip olabilecek bir Xbox kontrolcüsü olabilir diye yorum yapanlar var. Project Q el konsolu değil. Wii U’nun kontrolcüsüne benziyor. Wi-Fi üzerinden Remote Play’i kullanarak PS5’te oyun oynamayı sağlıyor. Microsoft’un diğer donanımlarından kasıt farklı aksesuar veya Xbox ekosistemi dışında olan bir şey de olabilir.

Nick Baker sektörde bağlantıları sağlam olan biri ve dedikleri de dikkat çekici. Sonuç olarak ne olacağı belli olmaz. Microsoft söylentilerin tam tersini yapan bir firma. Geçmişte bunun birçok örneği yaşandı. Konuyla ilgili elimize yeni bilgiler geçtikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Diablo 4 popülerliğini çabuk kaybetti