Xbox Series X oyunlarının kutusu nasıl görünecek?

Xbox Series X

Xbox Series X oyunlarının kutusunun nasıl görüneceği açıklandı. Xbox hem bu nesili hem de yeni nesil beraber götürecek gibi görünüyor.

Yeni nesil oyun konsollarının çıkışına az bir süre kala, Sony ve Microsoft cephelerinden açıklamalar gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 oyunlarının kutusunun nasıl olacağı açıklanmıştı. Bugün ise Xbox Series X oyunlarının kutusunun nasıl görüneceği gün yüzüne çıktı.

PS5 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Microsoft cephesi bu nesilde büyük bir kutu tasarımı yeniliğine gitmeyecek gibi görünüyor. Yayınlanan kutu görseline bakacak olursak, Hem Series X hem de Xbox One konsolları için uzun zaman eşzamanlı oyun çıkarma politikası izlenecek.

İlk etapta oyunlar çıkışını gerçekleştirdiğinde eğer yeni nesil ile uyumluysa “Optimized for Series X” ibaresini taşıyacak. Ayrıca Smart Delivery yani akıllı teslimat özelliği sayesinde Xbox One için alından oyun Series X’te de oynanabilecek. Bu özelliğe neredeyse tüm büyük oyun üreticilerinin destek verdiğini belirtelim.

Xbox Series X

Geçtiğimiz yıllarda eksi nesilden yeni nesile geçiş biraz sancılı olmuştu. Yeni çıkan oyunların remake’lerini yaparak para kazanan firmalar yeni oyun sunmaması ile çok eleştirilmişti. Oyun kıtlığının yaşandığı o dönemler geride kalacak gibi görünüyor. Hem PS5 hem de XSX cephesinin eski nesilde alınan oyunu yeni nesilde oynama imkanını sunması remake’lerin önünü kesecektir.

XSX teknik özellikleri

İşlemci8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
Grafik birimi12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Kalıp boyutu360.45 mm2
İşlemci teknolojisi7nm Enhanced
RAM16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Bellek bant genişliği10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
G1 TB Custom NVME SSD
I/O Çıkışı2.4 GB/s (Raw) / 4.8 GB/s
Genişletilebilir Depolama Alanı1 TB Expansion Card
Genişletilebilir DepolamaUSB 3.2 External HDD desteği
Optik sürücü4K UHD Blu-Ray Sürücü
Performans4K @ 60 FPS / 120 FPS’e kadar