Xbox Live ve PlayStation Network Saldırıya Uğradı!

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi

Oyun dünyası dün gece saatlerinde başlayan saldırılarla sarsılmış durumda.

Hem PSN hem de Xbox Live platformlarına aynı anda gerçekleştirilen saldırı sonucu milyonlarca oyuncu Noel günü online oyun keyfinden mahrum kaldı.

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi!

Bilindiği üzere bir Sony yetkilisinin bulunduğu uçağı bomba ihbarı yaparak geri döndürmeyi başaran Lizard Squad, günler öncesinden Noel günü saldırıp iki platformu da çökerteceğini açıklamıştı. Bu hacker grubunun rakibi olarak bilinen Finest ise yaptığı açıklama ile onları durduracaklarını belirtmişti. Dün yaşanan saldırı sonrasında Finest grubunun başarısız olduğu söylenebilir. Çünkü yaklaşık olarak 20 saattir PSN ve Xbox Live hizmet veremiyor. Lizard Squad ise sabah 6’da yaptığı açıklamada saldırıları 2 saat önce bitirdiklerini, şuanda yaşananların saldırı sonrası sunucuların kendine gelememesinden kaynaklandığını belirtti.

Diğer bir ilginç nokta ise milyonlarca oyuncunun Noel keyfini kurtaran kişinin Megaupload kurucusu olan Kim Dotcom’un olması. Açıklamaya göre Kim Dotcom, saldırıları bitirmesi için Lizard Squad ekibine tam 3000 adet Mega Privacy Premium hesabı teklif etmiş. Lizard Squad ekibi ise bunun üzerine saldırıyı durdurduklarını ve Kim Dotcom’dan cevap beklediklerini belirtti.

Sonrasında çıkan detaylarda ise Lizard Squad ekibine tam 3000 adet yıllık 100 dolar değerinde olan üyelik verildiği ve Xbox ile PSN’e bir daha saldırmamaları durumunda ömür boyu aboneliklere dönüşeceğinin sözü verildiği söyleniyor. Bu anlaşmayı kabul eden Lizard Squad’a, Kim Dotcom vurgulayarak “bir daha bu hizmetlere dokunmamanız lazım, yoksa hesaplar anında iptal edilir” dediği ve Lizard Squad’ın da “sorun yok” diyerek yanıtladığı belirtiliyor. Bu konuşmaları aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.

Bu diyolagların sonrasında Lizard Squad tarafından yapılan açıklama ile PSN ve Xbox’a saldırılarının süresiz olarak durduğu açıklandı. Yıllık 300.000 dolar değerinde bir fedakarlıkla PSN ve Xbox Live’ı kurtaran adam Kim Dotcom’a ise teşekkür yağmuru oluştu. Son dönemlerin en ilginç dijital saldırısını da böylece geride bırakmış olduk.

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi!

Google Plus Değişiyor!