Hangi Operatör Ne Kadar Pil Tüketiyor?

operator avea turkcell vodafone

#İŞBİRLİĞİ

Operatörler savaşı başladı. Sular sakinken bir anda Vodafone bir toplantı yapıp cep telefonlarında %25 daha az pil tükettiğini iddia etti. Turkcell ve Avea’dan cevap gecikmedi. Bizler de bu olayın peşine düştük ve sizler için bunun doğruluğunu araştırdık.

3G ilk çıktığında tüm operatörler bağımsız test kuruluşlarında testler yapıp kendi testlerinde birinci çıkıyorlardı. Teknolojide yapılan küçük bir değişiklik hemen test sonuçların yayınlanmasına neden oluyordu. Bir gün Vodafone en iyi teorik Download hızını yakalıyorken, ertesi gün Turkcell bu değeri geçiyordu. 4G duyulduğunda Avea, hazır olduğunu küçük bir test ile duyurdu. Tabi cevap gecikmedi ve Vodafone ile Turkcell kontra atağa geçti. Uzun bir süre operatör savaşlarını seyrettik. Yaz döneminde ise sular duruldu. Ta ki Vodafone o meşhur açıklamayı yapana kadar.
operator avea turkcell vodafone

Vodafone yaptığı toplantıda yenilediği şebekesiyle Akıllı Kapsama Teknolojisinin avantajlarından bahsetti. Daha doğrusu akıllı telefonların pil ömrünü %25’e varan oranda uzatma olanağı sunduğunu söyledi. Bir gazeteci arkadaşımız bu oranın neye göre yapıldığını sorduğunda ne yazık ki tam bir cevap alınamamıştı. Toplantı bitti ve 1-2 gün için Avea, akıllı telefonlarda en çok pili kendisi tükettiğini bir ilan ile duyurdu. Turkcell benzer bir hamle yaparak kendisinde bu oranın %50’ye kadar çıkabileceğini söyledi. Operatörlerin hepsi bağımsız test kuruluşlarının verilerine göre konuşuyorlar elbette. Yine de biz bu söylenenlerin doğruluğunu kendimiz görmek istedik.

İlk olarak her bir operatörden hatlarımızı aldık. Ardından da 3 adet Samsung Galaxy S5 akıllı telefonlarla yola çıktık. Sabahtan akşama kadar süren bu pratik testimizde çeşitli ölçümler yaptık.

Hazır İstanbul’u bir uçtan diğer uça dolaşıyorken 3G testini de yapmak istedik. Operatörlerin 4G’ye ne kadar hazır olduklarını da görmek istedik. Günlük hayatımızda yaptığımız bu testin teorik olmayan sonuçlarını merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız video ’ya bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Karşılaştırma: iPhone 6 Plus ve Samsung Galaxy Note 4 Karşı Karşıya


Yorumlar kapatıldı.