PSN Hackerları Şimdi de Tor’a Yöneldi

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi

PSN ve Xbox Live’e Noel’de düzenlenen siber saldırıdan sorumlu olan Lizard Squad adlı hacker grubu şimdi de Tor servisini hedef almaya hazırlanıyor.

Oyunseverlerin konsollarının başına koştuğu Noel gününde PlayStation Network ve Xbox Live servisleri çökmüş ve bu durumdan Lizard Squad adını taşıyan bir hacker grubun sorumlu olduğu ortaya çıkmıştı. Sony ve Microsoft’un yoğun çabaları sonrası her iki servis de kullanıma geri dönmüş olsa da, birçok kullanıcının Noel’de oyun zevkini sekteye uğratan bu siber saldırılar devam edecek gibi görünüyor.

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi!

Ancak Lizard Squad tarafından Twitter üzerinden yayınlanan açıklamalara bakılacak olursa hacker grubunun hedefinde bu kez PSN veya Xbox Live olmayacak. PlayStation Network ve Xbox Live’le işlerin bittiğini açıklayan grup, yeni hedefleri olarak Tor’u işaret etti. İnternet kullanıcılarının internette gezerken anonim kalmasını sağlayan Tor servisi hacker grubunun daha önceki hedefleri kadar büyük olmasa da, yine birçok kullanıcıyı kızdıracak gibi görünüyor. Lizard Squad’ın ne tür bir siber saldırı planladığı bilinmiyor olsa da, yayınlanan mesajlardan hacker grubunun olası bir güvenlik açığını keşfetmiş olabileceği anlaşılıyor.

Huawei Ascend GX1 Resmi Olarak Tanıtıldı