Xbox Game Pass’den 6.300 dolar değerinde oyun!

Microsoft Game Pass ekosistemini büyütmek istiyor

Kullanıcılarına sunduğu Xbox Game Pass servisi sayesinde hem kendi hem de oyunculara kazanç sağlayan Microsoft, yeni yılda da hız kesmeyecek.

Xbox Game Pass’den 6.300 dolar değerinde oyun! Oyun fiyatlarının yüksekliği her ne kadar ülkemizde dünyanın geri kalanından oldukça farklı bir boyutta olsa da, eğer yılda 8-10 farklı oyun oynamak isteyen bir Amerikalı ya da Fransız oyuncu varsa, onun bile maliyeti dudak uçuklatan boyutlara gelebilir. Bununla birlikte Microsoft tarafından Xbox kullanıcılarının beğenisine sunulan Xbox Game Pass, bu derde fazlasıyla derman oluyor.

Oyun dünyasında oldukça büyük bir ses getiren ve Sony tarafından da benzeri bir platform geliştirmek için fikir kaynağı olan Xbox Game Pass sisteminde, özellikle EA Play ve Bethesda’nın katkılarıyla şu an tam 6.300 dolarlık oyun bulunuyor. Bunun bir diğer anlamı, eğer bu sistemde yer alan oyunları sisteme dahil olmadan oynamak isterseniz ödemeniz gereken tutar 6.300 dolar. Bu tutar tabi ki, Avrupalı ve Amerikalı oyun severler için. Eğer bir Türk oyuncuysanız, tutarın katlanacağını söylemeye gerek yok.

Xbox Game Pass Ağustos oyunları

Xbox Game Pass’den 6.300 dolar değerinde oyun!

Bununla birlikte, Xbox Game Pass kullanıcısı, sistem aboneliği için yıllık ödedikleri 180 dolar karşılığında bu oyunların tamamını istedikleri zaman ücretsiz bir şekilde oynayabilmekteler. İşte bu aradaki uçurumsa, Xbox Game Pass kullanıcı sayısının her geçen gün artmasının ana nedeni.

Bu servisi Türkiye’de kullanan oyunseverlerin ödeyecekleri tutar ise yıllık yaklaşık 600-TL civarında. Yani neresinden tutarsanız tutun, sıkı bir oyunseverin bazen bir oyuna vereceği parayla, Xbox Game Pass sayesinde bir yıl boyunca yüzlerce oyunu oynayabiliyorsunuz. İşte Microsoft, önümüzdeki yıllarda bu servisi güncellemeye ve geliştirmeye devam ederek, bu alanda en güçlü isim olmayı hedefliyor.

Apple için, 2021 üçüncü çeyrek satış sonuçları yayınlandı