X reklamverenler için kolları sıvadı

X, içerik oluşturuculara para ödemeyecek!

X, reklamverenlere, reklamlarının yanında ne tür içeriğin gösterilebileceği konusunda biraz kontrol sahibi olmaları için yeni yollar sunuyor. İşte tüm detaylar.

Eskiden Twitter olarak bilinen şirket, reklamverenlerin reklamları için farklı içerik filtreleme türleri arasında seçim yapmasına olanak tanıyan yeni “hassasiyet ayarları”nı tanıttı. X, reklamverenleri geri kazanmak için giderek daha fazla umutsuzluğa kapılırken yeni kontroller ekliyor. Nefret söylemi ve diğer hoş olmayan içeriklerin artmasıyla ilgili endişeler arasında markaların platformdaki harcamaları kısması nedeniyle şirketin reklam geliri Elon Musk’ın devralmasından bu yana yüzde 50 düştü. O zamandan beri, platform ciddi sorunlar ile karşı karşıya.

X reklamverenler için kolları sıvadı

Yeni araçla X, markaların duyarlılığına göre içerik çıkarabilecek. Şimdilik, reklamverenlerin kullanabileceği iki ayar mevcut. Şirket, kuralları çiğneyen tüm içeriğin, reklamverenlerin neyi seçmiş olduğuna bakılmaksızın reklamlardan çıkarılması gerektiğini belirtiyor.

En kısıtlayıcı “muhafazakar” ayarda, reklamların “Sizin İçin” zaman çizelgesinde “hedefli nefret söylemi, cinsel içerik, gereksiz vahşet, aşırı küfür, müstehcenlik, spam ve uyuşturucu” yakınında görünmesi engellenecek. X tarafından paylaşılan bir örneğe göre, “standart” seçeneği aynı konulardan kaçınıyor ancak spam ve uyuşturucuyla ilgili içeriğe izin veriyor. Şirket ayrıca, “erişimini en üst düzeye çıkarmak” isteyen reklamverenler için “rahat” bir ayar eklemeyi planlıyor. Elon Musk yakında Meta CEO’su ile de bir kafes dövüşü yapacak. Olaylar gittikçe ilginçleşirken bizleri de heyecanlı günler bekliyor denebilir.

Apple ve diğer teknoloji devleri ARM’ın yönetiminde söz sahibi olmak istiyor