X, Brezilya’daki faaliyetlerini kapatıyor

X, Brezilya'daki faaliyetlerini kapatıyor

X, Brezilya’daki faaliyetleri için fişi çekti. İşte tüm detaylar.

X, Brezilya’daki ticari faaliyetlerini derhal sonlandıracağını ancak hizmetin ülkedeki kullanıcılar tarafından kullanılmaya devam edeceğini söyledi. Şirket, Yüksek Seçim Mahkemesi başkanı ve Federal Yüksek Mahkeme yargıcı Alexandre de Moraes’in, şirketin yasal temsilcilerinden birini “sansür emirlerine uymaması” halinde tutuklanmakla tehdit ettiğini söylüyor. Reuters’e göre de Moreas, şirketin belirli içerikleri platformundan kaldırmasını talep etti. Şirket, buna uymak yerine yerel operasyonlarını sonlandırmayı tercih etti.

X, Brezilya'daki faaliyetlerini kapatıyor

X’e göre de Moraes, tehdidini kamuoyuyla paylaştığı “gizli bir emirle” yaptı. Platformun sahibi Elon Musk, talebin “Brezilya, Arjantin, Amerika ve uluslararası hukukun çiğnenmesine olanak tanıdığını” iddia etti. “Brezilya’daki  ofisimizi kapatma kararı zordu, ancak @alexandre’nin (yasadışı) gizli sansür ve özel bilgi aktarımı taleplerini kabul etmiş olsaydık, utanmadan eylemlerimizi açıklamamızın imkânı yoktu” ifadeleri kullanıldı.

“Yüksek Mahkemeye yaptığımız çok sayıda itirazımızın dinlenmemesine, Brezilya halkının bu emirler hakkında bilgi sahibi olmamasına ve Brezilyalı personelimizin platformumuzda içeriğin engellenip engellenmemesi konusunda hiçbir sorumluluğu veya kontrolü olmamasına rağmen, Moraes bunun yerine Brezilya’daki personelimizi tehdit etmeyi seçti.” Yasalara veya yasal süreçlere saygı duymaktansa” dedi platform, Global Hükümet İşleri hesabında yaptığı açıklamada. Platform ne yazık ki Twitter olarak adlandırıldığı zamanlardaki kadar popüler değil ancak yine de bi kullanıcı temeli var da denebilir.

Android Hırsızların Korkulu Rüyası Olacak – Yeni Özellik Geliyor