X artık Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin emirlerine uyacak

X artık Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin emirlerine uyacak

X artık Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin emirlerine uymak zorunda kalacak. İşte tüm detaylar.

X’in, Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin ülkede yeniden faaliyet göstermesine izin verecek şekilde belirlediği koşullara uymayı haftalarca reddetmesinin ardından rotayı tersine çevirdiği bildiriliyor. The New York Times’ın haberine göre şirketin avukatları, Cuma günkü duruşmada X’in, yargıç Alexandre de Moraes’in talebi üzerine Brezilya’da bir yasal temsilci atadığını ve yargıcın demokrasiye tehdit olarak tanımladığı hesapları kaldırdığını bildirdi. Bunun yanı sıra tazminat bedeli de ödendi. Ancak yayın aynı zamanda Brezilya Yüksek Mahkemesinin şirketin gerekli tüm evrakları sunmadığını ve bunu yapmak için beş günü bulunduğunu söylediğini de bildirdi.

X artık Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin emirlerine uyacak

Reuters’e göre, şirketin sunamadığı evraklar, Brezilya yasalarının gerektirdiği şekilde Brezilya’da resmi olarak bir yasal temsilci atadığını kanıtlayacaktı. Platform, Cuma günü yaptığı başvuruda Rachel de Oliveira Conceicao’yu yeni yasal temsilcisi olarak seçti. Şirket, ağustos ayının sonunda engellendikten sonra Brezilya’daki kullanıcılara hizmeti yeniden sağlamak için çalışıyordu ve bu hafta başında Cloudflare’in DNS’sini kullanarak kısa süreliğine tekrar çevrimiçi hale geldi.

Ancak bunun “yanlışlıkla ve geçici” olduğu belirtildi. O dönemde bir platform sözcüsü yaptığı açıklamada, “Platformun Brezilya’da yakında tekrar erişilemez olmasını beklerken, Brezilya halkı için çok yakında geri dönmesi için Brezilya hükümetiyle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Brezilya, ülkedeki yasağa uymamaları halinde eski Twitter ve Starlink’i günlük yaklaşık 1 milyon dolar para cezasıyla tehdit etti.

The Running Man Remake’in Çekimleri Yakında Başlıyor