Wozniak’tan Şaşırtan Teklif!

Wozniak cebit

Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak’tan Apple’a kolay kolay kabul edilmeyecek Android teklifi geldi.

Wozniak_cebit

Teknoloji dünyasının hatırı sayılır isimlerinden olan Steve Wozniak, 2014 CeBIT etkinliğine konuk olan yıldızlar arasındaydı. Apple’ın kurucu ortağı Wozniak, Hannover’da birçok konuya ilişkin soruları yanıtladı.

Wozniak, Android mobil işletim sisteminin piyasanın yüzde 70’ine hakim olduğunu ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Apple’ın iTunes mağazasında yüzlerce film, müzik ve oyun bulunduğunu belirten Wozniak, şirketin gelirinin büyük bir kısmını uygulama ve medya satışlarından sağladığının altını çizdi. Bu yüzden Wozniak çılgın bir öneri sunarak iTunes’u Android kullanıcılarına açmanın şirkete çok iyi para kazandıracağını belirtti.

Apple hissedarlarından bir kesimin hisse fiyatlarının gelişimi konusundan rahatsız olduğunun belirtilmesi üzerine Wozniak’tan iddialı olduğu kadar gerçekçi bir tespit ile “teknoloji sektöründeki en karlı şirket hangisi? Apple’dan başkası mı?” şeklinde yanıt verdi. Wozniak ayrıca “Steve Jobs’tan sonra kimse bu kadar iyi iş çıkaramazdı” şeklindeki ifadesinide Tim Cook için dile getirerek övgülerde bulundu.

Steve-Wozniak

Gündemi uzun bir süre meşgul eden NSA skandalı hakkında sorulan sorulara yanıt veren Wozniak, Apple’ın NSA casusluk olaylarına bilerek katıldığına ve ürünlerde arka kapılar bıraktığına inanmadığını dile getirdi. Apple’a güveninin tam olduğunu söyleyen Wozniak, şirketin iç işlerine karışmadığını şu şekilde ifade etti; “Aynı normal müşteriler gibi ürünleri satın almak için ben de sıraya giriyorum.”

Wozniak son dönemlerin popüler konuları arasında olan Siri, Cortana ve Google Now gibi dijital asistan sistemlerinden çok etkilendiğini belirtti. Ayrıca yakın bir gelecekte bilgisayar sistemlerinin insan bilincine sahip olacağına inanmadığını dile getirerek, 100 yıl sonrasına atıfta bulundu.

Wozniak’ın değerlendirmelerine bakıldığında iTunes’un Android kullanıcıları için açılmayacağına kesin gözüyle baksak bile böyle bir durumda Apple ürünlerindeki güvenirliğin azalacağını düşünebiliriz.