Steve Wozniak’tan Apple Açıklaması!

Steve Wozniaktan Apple Aciklamasi

Fikirlerin altın değerinde olduğu günlerde mekanların ne kadar önemli olduğunu da herkes bilir. Apple’ın kurucu ortaklarından olan Steve Wozniak bu konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman verdiği röportajlar ile dikkatleri üzerine çeken Wozniak, yeni ve oldukça ilgi çekici bir konuya dikkat çekti.

Apple Co-Founder Steve Wozniak Speaks At Media Event Hosted By Fusion-io Inc

Apple’ın kurucu ortaklarından olan Steve Wozniak zaman zaman verdiği röportajlarıyla gündeme oturuyor. Teknoloji devinin yeni ürünlerinden olan beklentilerine, Google’ın Android platformuna kadar birçok noktaya değinen Wozniak, şimdi ise Apple’ın ilk zamanlarıyla ilgili Bloomberg Businessweek’e konuştu.

Wozniak’a sorulan sorular arasında şirketin ilk zamanları olan garaj günleri de vardı. Bildiğiniz gibi Apple’da dahil birçok firmanın garajda doğup, ufak imkanlar ve büyük fikirlerle günümüze kadar geldiği söylenir. Ancak bu düşüncenin Apple için çok geçerli olduğu söylenemez.

Teknoloji devinin doğuşunda garaj unsurunun düşünülenin aksine biraz efsane olduğunu belirten Wozniak röportajında; “Garajda, evimizde gibi hissederdik, ama bunun dışında pek seçenek sunmadı bize. Tasarımlarımızı, planlarımızı ve üretimlerimizi burada gerçekleştirmedik. Paramız yoktu ve paranız yoksa evin dışında çalışmanız gerekir” ifadelerine yer verdi. 1976 yılında 666.66 dolar fiyat etiketi ile sadece 100 adet satabildikleri Apple günlerinin hala en harika günler olduğunu belirten şirketin kurucu ortağı, şuan ki duruma gelecek bir şirket olacaklarının tahminini ise şöyle değerlendiriyor;

Şirketi kurduğumuzda bilgisayarların dünyanın geri kalanının gördüklerinin çok ötesinde olduğunu biliyorduk. Bunun bir devrim olduğunu biliyorduk ve Apple‘a katılan herkes, hayatındaki en büyük şeyi yapmış oldu.

Apple’a Bir Suçlama Daha!