Facebook üye sayısı rekor bir artış gösterir mi?

Facebook üye sayısı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook üye sayısı çok ciddi bir artış gösterdi. Ortaya çıkan bazı iddalar bunun bir artış olduğunu söylüyor.

Amerikan dergisi Wired’ın kıdemli yazarı Steven Levy, “Facebook: The Inside Story” adlı kitabında, hem Facebook tarihi hem de kurucusu Mark Zuckerberg ile ilgili bazı bilgiler paylaşıyor. Kaleme aldığı yazısında, 25 Şubat’ta raflardaki yerini alacak olan kitabından bazı alıntılar yaptı. Zuckerberg’in orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi planladığı fikirlerini not defterine yazdı.

Zuckerberg Facebook üye sayısı için çok uğraşıyor

Yazısında, 25 Şubat’ta raflardaki yerini alacak olan kitabından bazı alıntılar yapan Levy, Zuckerberg’in orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi planladığı fikirlerini ekledi. Bu gazeteciye göre Facebook CEO’su, bazı zamanlarda defterdeki sayfaların fotokopisini çekerek, çalışanlarının masalarına ekliyor.

Facebook üye sayısı artiyor

Ünlü gazeteci, Zuckerberg’in “Book of Change” (Değişim Kitabı) adını verdiği Mayıs 2006 tarihli bir not defterinin 17 sayfasını elinde tuttuğunu ifade ediyor. Onun aktardığına göre, Facebook CEO’sunun hayalinde, platformu herkesin kullanmasını sağlamak varmış. Facebook’a kaydolmamış kişiler için ‘Facebook sayfaları’ olmasını talep eden Zuckerberg, bunların sadece ad ve e-posta adresi bilgileri ile oluşturulmasına izin verecek bir sistem tasarlamak istemiş.

Ona göre gizli profiller oluşturulması için bazı çalışmalar yapıldı fakat daha sonra bu düşünce kabul görmedi. Ünlü gazeteci ayrıca Zuckerberg’in gizlilik endişeleri nedeniyle dizüstü bilgisayarlarının çoğunu kullanmadığını ifade ediyor. Anlaşılan Zuckerberg, dünyanın tamamını Facebook üyesi yapmak istiyor.

Coronavirüs temas riski uygulaması dünyayı ayağa kaldıracak