Windows 11 vs Windows 10: Güvenlik kıyaslaması

Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor

Microsoft tarafından güvenlik konusunda Windows 11 vs Windows 10 kıyaslaması yapıldı. Peki güvenlik açısından hangi işletim sistemi açık ara önde? İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en büyük yazılım şirketleri içerisinde yer alan Microsoft her geçen gün değerini artırmaya devam ediyor. Piyasa değeri 2 trilyon doları bulan bu şirket yeni bir işletim sistemi sürümü daha tanıttı. Windows 11 olarak adlandırılan bu sürüm eskilere oranla çok daha gelişmiş özelliklere sahip.

Windows 11 platformu Windows 10 ile kıyaslandığında güvenlik açısından en az 2 kat daha güçlü. Windows 11’in TPM 2.0 desteği bu gücün en büyük kaynakları arasında yer alıyor. Birçok kullanıcı bu özellik nedeniyle yeni işletim sistemine yönelebilir.

Windows 11 vs Windows 10: Performans yüksekliği

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 11 bazı özel güvenlik önlemlerine sahip olacak. Şirketin yaptığı açıklamalara bakılırsa sıfır gün açıklarına karşı aktif bir koruma sağlanacak. Hem Intel hem de AMD tabanlı bilgisayarlarda bu koruma devam edecek. Sıfır gün açıkları Microsoft şirketinin baş belası.

Windows 11 vs Windows 10

Güvenlik açısından üst düzey bir sisteme sahip olması beklenen Windows 11 ayrıca performans konusunda da ön planda olacak gibi görünüyor. Şirket sıfır gün açıklarına karşı bilgisayarları korurken aynı şekilde ağır bir antivirüs programı varmış gibi cihazlar ağırlaşmayacak. Bildiğiniz üzere antivirüs programları cihazları aşırı ağır hale getirmesi ile biliniyor.

Realme Book, Windows 11’i destekleyecek!

Windows 10 ile kıyaslandığında 2 kat daha güçlü bir güvenliğe sahip olan yeni işletim sistemi her konuda kendisini ispatlamaya devam ediyor. Peki sizin Windows 10 ile şimdiki işletim sistemi kıyaslamasında tercihiniz hangisi olur?