Windows 11 pil canavarı olmaktan vazgeçiyor: Yeni güncelleme geldi

Windows 11 güncellemesi

Windows 11 pil canavarı olarak bilinen bir işletim sistemiydi. Şimdi ise yeni bir özellik ile birlikte pili çabuk bitenler rahat nefes alacak. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar.

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 11 pil canavarı kategorisine eklendi. Ortaya çıkan yeni bir güncelleme ile birlikte bu işletim sistemi pil sömürüsünden vazgeçiyor. Bilgisayarın batarya kapasitesi genelde yüksektir. Bazı yazılımlar kullanılmadığı zaman batarya kapasitesi uzun bir süre götürebiliyor.

Her ne kadar uygulama ve yazılımlar arka planda çalışmasa bile yine de batarya adeta sömürüyor. Şarjın kısa süre içerisinde bitmesine neden olan bu sorun yeni bir güncelleme ile birlikte gideriliyor. Fakat bu güncellemeden önce Microsoft bazı girişimlerde bulunmuştu. Mesela güç tasarruf modu en üst seviyede aktif hale getirilmişti.

Windows 11 pil canavarı özelliğinden geri dönüyor

Microsoft tarafından güç tasarrufu modu eklenmesi Windows 11 için ne yazık ki çok yüksek bir iyileştirici etki yaratmadı. İşlemci hızını düşüren ve parlaklığı azaltan güç tasarruf modu tam olarak pil tasarrufu sağlayamadı. Bunun üzerine şirket yüksek pil tüketimi ile ilgili yeni bazı çözümler üretti.

Windows 11 pil canavarı

Bu çözümler içerisinde en önemlisi yeni gelen bir güncelleme oldu. Bu yeni güncelleme ile birlikte artık görev yöneticisi içerisinde verimlilik modu yer alıyor. Uzun bir süredir test aşamaları devam eden özellik artık tüm kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek. Mesela normal şartlarda uygulamanın arka planda çalışmasını engellemek istediğinizde bunu yapmanız basitti. Görevi sonlandır demeniz yeterliydi.

Windows 11’de Android uygulamalar çalışabilecek

Windows 11 pil canavarı özelliğinden vazgeçmek için verimlilik modu getiriliyor. Görev yöneticisi üzerinden bu modu aktif hale getirmeniz halinde uygulama tamamen kapanmak yerine arka plan hizmetleri devre dışı bırakılıyor. Bu özelliğin Şubat ayı içerisinde tüm kullanıcılara dağıtılması planlanıyor.