Windows 10 yeni güncellemesi batarya dostu olacak

Windows 10 yeni güncellemesi

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 yeni güncellemesi kullanıcılar için önemli bir değere sahip. Bu güncelleme, dizüstü bilgisayarların GPU’sunun yönetilebilmesini sağlayıp, batarya süresini uzatacak.

Microsoft, kullanıcılarına sunduğu Windows 10 işletim sistemi için yeni bir güncelleme yapacak. Henüz test aşamasında olan ve kısa bir süre sonra da tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak Build 19564 isimli güncelleme, Windows 10 kullananlara derin bir nefes aldıracak diyebiliriz. Şirketin yaklaşmakta olan yeni güncellemesi, kullanıcıların GPU’ları üzerindeki hakimiyetini artırmaya yarayacak.

Windows 10 yeni güncellemesi bilgisayar yükünü azaltacak

Bu yeni güncelleme ile birlikte, hangi uygulamalarda hangi GPU’nun kullanılması isteniyorsa o seçilecek. Bir zamanlar Nvidia’nın Denetim Masası’nda bulunan bu özellik, Windows 10’a da gelecek. Kullanıcılar, yeni güncellemeyle birlikte bir de yeni Takvim uygulamasını kullanabilecekler.

Windows 10 yeni güncellemesi batarya

Laptop kullanıyorsanız, büyük bir ihtimalle iki adet GPU’nuz var. Bunlardan bir tanesi işlemcinizin sahip olduğu dahili GPU iken diğeri ise Nvidia ya da AMD gibi ekran kartı üreticilerinden temin edilen harici GPU’dur. Yeni güncelleme, Nvidia’nın bugüne dek desteklediği özelliği, Windows 10’un kendisine getirecek.

Yeni özellik sayesinde, dizüstü bilgisayar sahipleri için kritik bir özellik ortaya çıkıyor. Dizüstü bilgisayarlarını çoğunlukla batarya gücüyle kullanan kişiler, bu etkili özelliğin hizmete girmesiyle rahat bir nefese kavuşuyor. Bu özellik kapsamında uygulamaların hangi GPU’yu kullanabileceği görülecek. Böylece kullanıcılar, batarya sürelerini gözle görülebilir bir şekilde yukarıya taşıyabilecek.

BlackBerry bulut odaklı iş sistemi kuruyor