Windows 11’de Android uygulamalar çalışabilecek

Windows 11 güncellemesi

Microsoft, uzun bir süredir beklenilen özelliği nihayet Windows 11 işletim sistemine entegre etti. Ancak bu özellikten kaç kişi faydalanabilir orası meçhul.

Windows 11’de Android uygulamalar çalışabilecek! Microsoft, uzun bir süredir Windows işletim sisteminin Android uygulamalarını çalıştırması yönünde gelen talepleri görmezden geliyordu. Bugüne kadar birçok defa bu konu üzerinde çalıştığını açıklayan ancak bir türlü beklenen haberi vermeyen teknoloji devi, baskılara daha fazla dayanamayarak Windows 11 için getirdiği bu güncelleme ile Android uygulamalarının Windows’ta çalışmasının önünü açtı. Ancak bu defa da istenilen sistem gereksinimleri kafa karıştırdı.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, Windows 11 yüklü cihazlarda Android uygulamalarını çalıştırmak isteyen bilgisayar kullanıcılarının 16GB RAM’e sahip olması öneriliyor. Her ne kadar minimum sistem gereksinimi olarak 8GB gerekiyor olsa da, önerilen RAM’in 16GB olması, ilk etapta bu özellikten faydalanabilecek olan bilgisayar sayısını önemli ölçüde azaltıyor.

Windows 11's first big update arrives with Android app support 'preview'

Windows 11’de Android uygulamalar çalışabilecek

Yine de Windows 11 yüklü bilgisayarlarda Android uygulamalarını çalıştırmak için gerekli olan minimum sistem gereksinimlerine bakarsak bunun için en az kasanızın şu özelliklere sahip olması gerektiğini görüyoruz:

RAM: 8 GB (minimum) veya 16 GB (önerilen)

Depolama türü: SSD

İşlemci: 8. nesil Intel Core i3, AMD Ryzen 3000 ve Qualcomm Snapdragon 8c veya üzeri

İşlemci mimarisi: x64 veya ARM64

Virtual Machine Platform (Sanal Makine Platformu): Etkin

Son olarak bu özelliğin yani Android uygulamalarını çalıştırma özelliğinin Windows 10 yüklü bilgisayarlarda da getirilip getirilmeyeceği konusunda, şu an için bir açıklama yapılmış değil.

Tarkan’dan “Geççek” açıklaması!