Windows 11 kullanımı hala istenilen düzeyde değil

Windows 11 kurumsal

Bilgisayar dünyasında kendi serisinin en güncel işletim sistemi sürümü olan Windows 11, zor günleri geride bırakmış olsa da henüz liderlik hesapları yapmaktan çok uzak.

Windows 11 kullanımı hala istenilen düzeyde değil. Microsoft tarafından uzun sayılabilecek bir süre önce tanıtılarak kullanıma sunulan Windows 11, yavaş yavaş kendini kullanıcılara kabul ettirmeye başlamış gibi görünüyor. Yakın zamana kadar yapılan araştırmalarda bireysel kullanıcılarda kullanım oranı %10 seviyesinin altında kalan yeni sürüm, nihayet pazarın 4’te 1’ine hakim pozisyona yükselmiş.

Windows 11 kurumsal

Popüler araştırma ve analiz şirketi AdDuplex tarafından paylaşılan son rapora göre, Windows kullanıcıları arasında en çok kullanılan 3. İşletim sistemi sürümü haline gelen Windows 11 21H2 %23,1’lik bir orana ulaşmış. Tabi her ne kadar genel anlamda bu son derece iyi bir oran olsa da, söz koz konusu genel liderlik olduğunda Windows 11 hala hedeften çok uzakta.

Microsoft, yeni deneysel Windows 11 özellikleri deniyor

Windows 11 kullanımı hala istenilen düzeyde değil

Toplamda 7 farklı sürümü ile %74’ün üzerinde bir pazar payına sahip olan Windows 10, genel toplamda alanının tartışmasız lideri. Sürüm bazında baktığımızda ise en çok kullanılan Windows sürümünün %38,2’lik oranıyla Windows 10 21H2 olduğunu görüyoruz. Bu ismi takip eden sürümse %23,9’luk oranıyla Windows 10 21H1 olmuş.

Microsoft, yeni deneysel Windows 11 özellikleri deniyor

Bu oranlardan anlaşıldığı üzere her ne kadar uzun bir süre Windows 11 için en çok kullanılan işletim sistemi unvanı hayal olsa da, Windows 11 21H2 sürüm bazında liderlikten o kadar da uzak değil. Üstelik bir sonraki raporda bu sürümün ikinci sıraya yerleşeceğini de kolaylıkla söyleyebiliriz.

Nothing Phone yonga seti kesinleşti