Windows 11 güvenlik özelliği, PC’lerde oyun performansını etkileyebilir

Windows 11 güvenlik özelliği, PC'lerde oyun performansını etkileyebilir

Microsoft’un en son Windows işletim sistemi sürümünün öncekilere kıyasla en iyi oyun performansını sunduğu lanse edilse de, yeni güvenlik özelliklerinden biri aslında Windows 11 PC’lerin oyun performansında bir darbe almasına neden olabilir. İşte detaylar.

Windows’un en son sürümü, güvenlik sistemlerine daha fazla odaklanmayı hedefliyor. Ancak bu, Windows 11 tabanlı bilgisayarların oyun performansını etkileyebilir. Bir HotHardware raporuna göre, en son Windows işletim sistemine sahip önceden oluşturulmuş sistemler, bu bilgisayarlarda oyun performansını etkileyebilecek Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik (VBS) ile birlikte gönderilecek. Bu yeni güvenlik özelliğinin etkilerini görmek için bir dizi test yapıldı.

Windows 11 güvenlik özelliği, PC'lerde oyun performansını etkileyebilir

Başlıklar ve kriterler arasında 3DMark Time Spy, Far Cry New Dawn, Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider ve Horizon: Zero Dawn yer aldı. Far Cry’daki etkiler zar zor fark edilirken, performans üzerindeki etki, performansta yüzde 10’luk bir düşüşle 3DMark’ta çok daha belirgindi. Benzer şekilde, Metro Exodus oyunlarda yüzde 24, Horizon: Zero Dawn yüzde 25 ve Shadow of the Tomb Raider yüzde 28 daha fazla etki görüldü. Şu an itibariyle, bu sadece küçük bir örnek ancak yeni güvenlik teknolojisinin olası etkilerine bir bakış elde etmiş olduk. Başka bir deyişle, her 3 oyundan 2’si yeni güvenlik özelliğiyle iyi çalışabilir. Bununla birlikte, kullanıcılar bu özelliği dilerlerse devre dışı bırakma seçeneğine sahip olacaklar.

İsrail casus yazılımı Türkiye’de: Hiç fark ettirmeden cihazlara sızıyorlar