Windows 11 güncellemesi birçok problemle geldi

Windows 11 güncellemesi

Windows 11 güncellemesi ilgili çok fazla sorun yaşanıyor. Bu problemler nedeniyle kullanıcılar isyanda.

Microsoft tarafından geliştirilen ve şu anki en güçlü işletim sistemi olarak görülen Windows 11 güncellemesi nedeniyle problemler yaşanıyor. Bu problemler Kasım ayından sonra başladı. Özellikle son dönemlerde stabilizasyon ve temel ayarlarda bazı sorunların olduğu görülüyor.

Windows 11 güncellemesi

Normal şartlarda yeni bir işletim sistemi çeşitli problemler ortaya çıkarabilir. Bu problemler zamanla güncellemeler üzerinden giderilebiliyor. Fakat işin tuhaf tarafı ise Windows 11 her güncellemede daha kötü duruma geliyor. Yeni güncelleme ile birlikte görev yöneticisinin farklı renkler aldığı görülüyor.

Windows 11 güncellemesi görüntü bozukluğu yaratıyor

Microsoft’un göz bebeği olarak bilinen yeni işletim sistemi ne yazık ki görev yöneticisi ile ilgili problemler yaşatıyor. İlk defa bu sorun 30 Kasım’da görülmüştü. Sistem belirli bir tema üzerinden ayarlandığında görev yöneticisi farklı renkler alabiliyor. Bu farklı renkler nedeniyle görüntü kirliliği ortaya çıkıyor.

Windows 11 güncellemesi

Bütün Windows 11 kullanıcıları aynı sorunu yaşamıyor. Sadece bu işletim sistemini kişiselleştirme bölümünden kullanırsanız sorun yaşayabilirsiniz. Kişiselleştirme bölümünde yer alan tema özel olarak ayarlanırsa bu sorun ortaya çıkıyor. Eğer açık veya koyu tema kullanırsanız böyle bir problem ile karşılaşmıyorsunuz.

Yeni bir güncelleme gelebilir

Microsoft yaşanan bu problem nedeniyle yeni bir güncelleme yayınlayacak gibi görünüyor. Fakat işin tuhaf tarafı ise son güncelleme nedeniyle böyle bir sorunun ortaya çıkmasıydı. Henüz şirket resmi bir açıklama yapmadı. Ancak güncelleme yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Windows 11 güncellemesi ile ilgili bu tür bir problem yaşıyorsanız kişiselleştirme bölümünü kullanmamanızı öneriyoruz. Bunun yerine açık veya koyu tema tercih edebilirsiniz. En azından bu sorunu gideren güncelleme yayınlanana kadar böyle bir yol izleyebilirsiniz.

Yeni Windows 11 güncellemesi yayınlandı