Windows 11 arama çubuğu ile gündemde

Windows 11 kurumsal

Microsoft tarafından bir süre önce piyasaya sürülen ancak beklentilerin çok altında seyreden kullanıcı sayısıyla dikkat çeken Windows 11, yeni özelliklerle süslenmeye devam ediyor.

Windows 11 arama çubuğu ile gündemde. Microsoft’un onlarca farklı kategoride faaliyet gösterdiği ve artık sadece Windows merkezli bir yazılım şirketi olmanın çok ötesinde olduğu bir gerçek. Ancak yine de hala Microsoft’un en önemli markası Windows işletim sistemi ve bu epey bir süre daha böyle gidecek gibi görünüyor.

Bu durumun farkında olan Amerikalı teknoloji devi de her yeni işletim sistemini bir öncekine göre daha kararlı ve kullanışlı kılmak için uğraşıyor. Ancak işlerin her zaman Microsoft’un istediği gibi gitmediği de aşikar. Keza şirket tarafından satışa sunulan en yeni işletim sistemi olan Windows 11’in hem bireysel hem de kurumsal kısımda kullanıcı oranları oldukça düşük seyrediyor.

Windows 11 arama çubuğu

Aslında her yeni işletim sisteminde bu sıkıntılar görülebilir. Ancak bilgisayar kullanıcılarının alışma süreçleri, öncekilere nazaran Windows 11’de daha uzun sürecek gibi. İşte Microsoft’un amacı ise yaptığı güncelleme ve ilave özelliklerle bu süreci olabildiğince kısaltmak. Şu an sıralar geliştiriciler ve bir grup Windows 11 kullanıcısı tarafından test edilen arama çubuğu özelliği de bu fikrin ürünü.

Windows 11 arama çubuğu

Windows 11 arama çubuğu ile gündemde

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlardaki gibi bir yapıyı andıran yeni arama çubuğu, alışılmış başlat menüsü yerine masaüstü ekranının ortasında yer alıyor. Bu sebeple, kullanıcılar herhangi bir işle uğraştıkları, bir dosyayı inceledikleri ya da internette gezindikleri sırada bilgisayarlarında bir arama yapmak isterlerse, ekranı boşaltmak zorunda kalacaklar.

Windows 11 arama çubuğu

İşte tam olarak da bu sebepten dolayı, arama çubuğu konumu itibariyle büyük tartışmalara neden oldu. Ancak yine de bunun yeni bir özellik olduğunu ve her yeni özellikte olduğu gibi ilk başlarda yadırganabileceğini hatırlatalım. Son olarak bu özelliğin bütün kullanıcıların beğenisine sunulup sunulmayacağı, yapılan test ve araştırmalar sonucu elde edilecek geri bildirimlere bağlı olacak.

Twitter üçüncü taraf uygulamalarını daha iyi hale getirecek