Twitter üçüncü taraf uygulamalarını daha iyi hale getirecek

Twitter Circle daha fazla kullanıcıya sunulmaya başlayabilir

Twitter, Cuma günü üçüncü taraf Twitter uygulamaları deneyimini önemli ölçüde iyileştirmesi gereken bir güncelleme duyurdu. İşte detaylar.

Güncelleme geliştiricilere ters kronolojik zaman çizelgesine çok daha fazla erişim sağlıyor. Geliştiricilerin Twitter üzerinden veri almak için kullandığı arayüz olan ve kısa süre önce piyasaya sürülen API v2’ye yönelik bu güncelleme, şirketin geliştiricileri daha iyi destekleme yolculuğunda yeni bir adım. Şirketin duyuru gönderisinde belirttiği gibi, yeni API v2 özelliği, geliştiricilere “kimliği doğrulanmış kullanıcı tarafından gönderilen en son Tweetleri ve Retweetleri ve takip ettikleri hesapları alma” için bir yol sunacak. Başka bir deyişle, bir geliştirici, “Son Tweetler” seçeneği seçili olarak birinci taraf uygulamasını yüklediğinizde uygulamanınn size gösterdiği verileri görmek isteyebilecek.

Twitter üçüncü taraf uygulamalarını daha iyi hale getirecek

Tweetbot gibi üçüncü taraf istemciler için bu özellik (veya geliştirici dilinde “uç nokta”) çok hoş karşılanan bir detay. Tweetbot’un geliştiricilerinden biri olan Paul Haddad, şirketin duyurusunda, bir kullanıcının zaman çizelgesini almanın eski yolunun “en çok kullanılan API çağrılarımızdan biri” olduğunu söyledi. API’nin eski sürümü 2012’de piyasaya sürüldü, ve gelişmesi çok uzun sürdü.

The Verge’e gönderdiği bir e-postada Haddad, değişikliğin Tweetbot’u kullanıcılar için daha duyarlı hale getireceğini açıkladı. Haddad, Twitter’ın aslında v2 için bir ana zaman çizelgesi API’si oluşturup yayınlamasının “kayda değer” olduğunu söylüyor. “Bu API’nin bir takım kullanımları var ama en önemlisi üçüncü taraf uygulama istemcilerinin Twitter istemcisi olması.

The Witcher ve Dying Light ekibinden yeni bir RPG oyunu geliyor