Windows 11, daha fazla AI yükseltmesini alıyor

Windows 11, daha fazla AI yükseltmesini alıyor

Ocak ayında Copilot Pro’nun piyasaya sürülmesinin ardından Microsoft, AI asistanını Windows 11’de daha kullanışlı hale getirmek için bugün bir dizi yükseltmeyi kullanıma sunmaya başlayacak. İşte tüm detaylar.

En büyük eklenti, daha önce web üzerinde yalnızca Copilot ile çalışan eklenti desteğidir. Örneğin, Copilot’u OpenTable’a bağlayarak sohbet penceresinden rezervasyon yapabileceksiniz. Yiyecekleriniz azaldıysa Instacart eklentisini kullanarak sipariş verebileceksiniz. Microsoft, Kayak, Klarna ve Shopify eklentilerinin de önümüzdeki ay geleceğini söylüyor.

Windows 11, daha fazla AI yükseltmesini alıyor

Microsoft, sistem ayarlarına erişmek için Copilot’tan ayrılmanıza gerek kalmayacak. Bu yeni güncellemeyle, AI sohbet görünümünden pil tasarrufu modunu açıp kapatabilecek veya sisteminizin donanım profilini görüntüleyebileceksiniz. Ayrıca Copilot’un Windows 11’in Canlı Altyazılarını, Anlatıcısını veya Ekran Büyüteci’ni açmasını da isteyebilirsiniz. Bağlanılacak mevcut Wi-Fi ağlarının bir listesini bile görüntüleyebileceksiniz. Photos ve Clipchamp gibi yapay zeka destekli özellikleri kullanan Windows 11 uygulamaları da birkaç yapay zeka geliştirmesi alıyor. Fotoğraflar artık bir resimden istenmeyen nesneleri ve öğeleri kaldırmanıza yardımcı olabilecek bir Üretken Silme özelliğine sahipken, Clipchamp garip video anlarını ortadan kaldırmak için bir AI aracı sunacak.

Microsoft, 22Y2 (2022) ve 23Y2 (2023) yıl sonu güncellemeleriyle Windows 11 çalıştıran kullanıcılar için bugünden itibaren bu Copilot ve AI yükseltmelerini sunmaya başlayacağını söylüyor. Yeni özellikleri denemek istiyorsanız, “En son güncellemeleri çıktıkları anda alın” seçeneğini etkinleştirdiğinizden emin olun.

LINKKEY IK511 : Snapdragon X35 5G Modem-RF Sistemine sahip ilk 5G RedCap Dongle