Microsoft Edge için eklenti desteği ertelendi

microsoft edge tarayici

Microsoft’un Windows 10 ile birlikte duyurduğu Edge isimli tarayıcısına eklenti desteği bir süredir konuşuluyordu. Bugün ortaya çıkan bir bilgiye göre Microsoft Edge için eklenti desteği bir süre daha ufukta görünmüyor.

microsoft-edge-tarayici

Interet Explorer ile tarayıcı pazarındaki kullanıcılarını kaybeden Microsoft, Windows 10’da yeni bir tarayıcı ile karşımıza çıkmıştı. Windows 8 ile gördüğümüz Metro arayüzünün tasarımsal ögelerine sahip olan tarayıcı, tüm Windows 10’lu tablet, PC ve telefonlarda kullanılacak. Ancak eklenti desteğinden hala bir umut yok.

Ars Technica’nın paylaştığı habere göre bu gelişme Microsoft tarafından doğrulandı. Microsoft Edge’e eklenti desteği 2016’ya kadar ufukta görünmüyor. 2016’da ise tam olarak ne zaman geleceği bilinmiyor. Bu gelişmeyle birlikte Microsoft Edge’in kaderinin de Internet Explorer ile aynı olacağı görülüyor.

Eklenti desteği, tarayıcılara önemli ek özellikler katıyor. Google Chrome ve Mozilla Firefox’un kendine özel eklenti marketlerinde binlerce farklı eklenti bulunuyor. Bu eklentiler ile internette gezinirken bazı şeyleri çok daha kolaylaştırmak mümkün oluyor. Ayrıca geliştiriciler de bu tarayıcılara eklenti yazabildiği için destek veriyor. Dolayısıyla günümüzde eklenti desteği olmayan bir tarayıcının pek bir şansı yok. İddiaya göre 2016 yılında bir güncelleme ile Microsoft Edge’e eklenti desteği verilecek.

DROID Turbo 2’nin pil ömrü merak uyandırıyor!