Windows 11, 20 Ekim’de gelebilir!

Windows 11, 20 Ekim'de gelebilir!

Microsoft geçen hafta yepyeni Windows 11 işletim sistemini tanıttı. Ancak işletim sisteminin ne zaman geleceğiyle ilgili yalnızca “tatil sezonunda” ifadeleri kullanıldı ki bu da pek açıklayıcı değil. Ancak duyurulara ve söylentilere bakılırsa Microsoft’un söz ettiği bu tatil sezonu ABD’deki Ekim ayına denk gelen tatil dönemi olabilir.

Birçok gösterge Microsoft’un işletim sistemini piyasaya süreceği ayın Ekim olacağını gösteriyor. Söylentilerin kaynağı ise aşağıdaki görsel. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, Surface Team’den Stevie Bathiche, Microsoft’un Windows ve cihaz başkanı Panos Panay’a “Ekim ayını bekleyemem!” yazdığı bir mesaj mevcut. Windows11 web sitesinde Microsoft’un resmi tanıtım materyalleri de, görev çubuğunda 20 Ekim tarihini gösteriyor. Hatta bazı dizüstü bilgisayarlarda “Windows Ekim 2021’e Ücretsiz Yükseltme” uyarısını ile karşılaşan kullanıcılar mevcut.

Windows 11, 20 Ekim'de gelebilir!

Windows 11 bir çok değişiklik ve güncelleme ile tanıtıldı. Yeni işletim sistemi kullanıcılara Android uygulamalarını Windows üzerinde çalıştırma imkanı sağlayacak. Panay ayrıca birçok yeni güvenlik güncellemesinin Windows 11’le geleceğini aktardı. Kullanıcılar, Windows 10’daki güvenlik açıklarından şikayetçiydi. Windows 11 yükseltmesi ile çoğu güvenlik açığı da halledilecek. Karşımıza çıkan diğer değişiklikler arasında Microsoft Başlangıç sekmesini sol alt köşeden kaldırılıp ortaya çekilmesi de var. Ayrıca merkeze yerleştirilmiş bu Başlangıç sekmesinin karanlık modu da bulunuyor. Windows 11 ayrıca yılların emektarı olan Internet Explorer‘ı da çalıştırmayacağını duyurdu.

Samsung amiral gemilerini ucuza satmaya başlayacak: Xiaomi ile rekabet edemiyor