Windows Phone’a Bir Darbe de New York Polisinden

windows phone

Microsoft’un umudu kestiği Windows Phone kullanıcıya kaybetmeye devam ediyor. Son olarak New York polisi işletim sistemini terk edip iPhone kullanmaya karar verdi.

Bildiğiniz gibi Microsoft uzun uğraşların sonunda Windows Phone’dan umudu kesti. İşletim sistemini kullanan telefonlar çıkarmaya bırakan şirket, eski versiyonları da bir bir emekliye ayırdı. Microsoft’un bu kararı sonrası geliştiriciler ve şirketler de işletim sistemini terk etmeye başladı.

Windows Phone’u terk edip başka bir işletim sistemine geçenlere New York polisi de katıldı. Daha önce Microsoft’un mobil işletim sistemini kullanan NYPD, iPhone’a geçme kararı aldı. 36 binden fazla iş telefonu kullanan NYPD’nin Windows tercih etmesi zamanında Microsoft tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak Microsoft’un işletim sisteminden vazgeçmesinin ardından NYPD de başka bir işletim sistemine geçmek zorunda kaldı.

Bu durum zamanında Windows’a geçme kararı alan NYPD yöneticileri de zor duruma soktu. Çünkü polis teşkilatının kısa süre içinde ikinci kez telefonlara harcama yapması gerekecek.