Windows 11 yeni kullanıcı çekmekte zorlanıyor

Windows 11 kurumsal

Bu hafta yayınlanan yeni bir rapor, Microsoft’un tüm çabalarına rağmen Windows 11’in kurumsal alanda yeni kullanıcı çekmekte zorlandığını gösteriyor.

Microsoft’un en yeni işletim sistemi olan Windows 11, öyle muhteşem bir performans sergilemedi belki ama genel kullanıcı tarafındaki yayılma hızı Microsoft’un beklentileri doğrultusunda ilerledi. Aslında bu yönüyle başarılı bile diyebileceğimiz Windows 11, iş kurumsal kullanıcılara geldiğinse ise aynı performansı sergileyemedi. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa işletim sisteminin kurumsal kullanıcılar arasındaki yayılma hızı gitgide azalıyor. Microsoft yeni kullanıcılar çekmekte zorluk yaşıyor.

BT alanında faaliyet gösteren Lansweeper tarafından paylaşılan bilgiler, en yeni Windows sürümünün artık eskisi kadar hızlı yayılmadığını gösteriyor. Lansweeper tarafından paylaşılan bilgilere göre Windows 11’in kullanım oranı ekim 2023 itibarıyla yüzde 8.35’ti. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 5.74’tü. Yani aslında kayda değer bir yükseliş gösterdi. Ancak kurumsal alandaki yaklaşık 33 milyon Windows cihazını takip eden Lansweeper’ın topladığı veriler, bu büyümenin son dönemde yavaşladığını gösteriyor.

Windows 11 beta kullanıcıları Android uygulamalarını test etmeye başladı

Lansweeper’ın raporuna göre şu anda iş dünyasında kullanılan bilgisayarların yüzde 67.5’i otomatik olarak Windows 11 işletim sistemine geçmeyi donanımsal olarak uygun. Gerek işlemcileri gerekse RAM kapasiteleri ile Windows’un en yeni sürümüne geçmelerinin önünde bir engel bulunmuyor. Bu da geri kalan yüzde 32’lik kesimin isteseler dahi Windows’un en yeni sürümüne geçemeyeceği anlamına geliyor. Son dönemde yaşanan yavaşlamada bunun da etkili olduğu düşünülüyor. Çok sayıda iş bilgisayarının donanımsal olarak Windows’un en yeni sürümüne geçmeye uygun olmaması, Microsoft’un da elini kolunu bağlıyor.

Samsung Galaxy S23 FE resmen tanıtıldı