NASA uzay projeleri Venüs’e odaklanıyor

NASA uzay projeleri

NASA uzay projeleri için kollar sıvandı. Kuruluş, gelecekte görev haline getirilmesi için 4 projeyi kenara ayırdı. Seçilen görevler, ek çalışma ve iyileştirilmeler yapıldıktan sonra hayata geçirilecek.

NASA, Güneş Sistemi’nin geri kalanını keşfetmek için Discovery Programı çerçevesinde düzenlenecek görevler hazırlıyor. Discovery Programı kapsamında gerçekleştirilecek yeni görevlere karar verirken ayrı bir çalışma yürütülüyor.

NASA uzay projeleri uydulara da yönelebilir

NASA perşembe günü yaptığı açıklamada, Discovery Programı’nda bulunabilecek, ek çalışma ve iyileştirme yapılması gereken 4 görevin belirlendiğini ifade etti. Yapılan açıklamada, görevlerin seçilmesi sürecinde zorlu bir değerlendirme süreci olduğu söylendi.

NASA uzay projeleri yeni

Kuruluş tarafından perşembe günü yapılan açıklamada, Discovery Programı’nda yer alabilecek, üzerinde ek çalışma ve iyileştirme yapılması gereken 4 görevin belirlendiği ifade edildi. Ortaya atılan açıklamada, görevlerin seçilmesi sürecinde zorlu bir değerlendirme yaşandığı söylendi. Tüm bu işlemler potansiyel bilim değerlerine ve ABD’nin kalkınma planlarına göre değerlendirilerek tercih ediliyor.

Bu görevlerdeki ekipler, dokuz aylık bir süre boyunca tekliflerini tamamlamak için çalışacak. NASA, bu tamamlama görevi için ekiplerin her birine 3 milyon dolar bütçe vermeyi planlıyor. Ayrıca, daha sonra dokuz aylık çalışmanın sonuçları d değerlendirilecek. NASA’nın Discovery Programı’na katılacak iki görevin 2020 ortalarına kadar belirlemesi hedefleniyor. Uzay ajansının seçeceği iki keşif görevinin toplam maliyeti ise 450 milyon dolar civarında. Ayrıca kuruluşun Discovery Programı’na dahil etmek için aday olarak belirlediği görevler Venüs ve Güneş Sistemi’nde volkan bulunduran uydular oldu.

Trump NASA için dev bütçe mi ayıracak?