BlackBerry bulut odaklı iş sistemi kuruyor

BlackBerry bulut odaklı iş merkezi

Kısa bir süre önce, önde gelen akıllı telefon markalarından BlackBerry bulut odaklı iş sistemi üzerine önemli yatırımlar yapıyor. Kuruluş, Belçikalı Awingu firması ile birlikte geliştirdiği güvenli çevrimiçi ve çevrimdışı çalışma platformları tanıtıyor.

Son derece güvenli cep telefonları üreten ve hala pek çok devlet görevlisi ve iş insanı tarafından tercih edilen BlackBerry, 2018 yılında stratejik ortaklık kurduğu bilişim teknolojisi şirketi Awingu ile birlikte geliştirdiği Digital Workplace’in tanıtımını yaptı. Şirketin Sıfır Güven Mimarisi’ne (Zero Trust Architecture) dayanan Digital Workplace, Awingu’nun güvenlik esaslı tarayıcısı ile uyumlu bir şekilde aktifleşiyor. Birçok başka şirket, platform sayesinde eski Windows, Linux, SaaS veya dahili web uygulamalarına, masaüstü bilgisayarlarına ulaşım sağlayabilecek.

BlackBerry bulut odaklı iş sistemi

En önemlisi ise; Windows, Linux, web ve intranet uygulamalarını çalıştıran platform, VPN veya VDI altyapılarına olan ihtiyacı tamamen bitirebilir. Böylece bulut işlemlerinde yepyeni bir çağ başlamış olur.

BlackBerry bulut odaklı iş modeli

Kuruluşa göre Digital Workplace yapay zeka ve makine öğrenimini ile çalışacak. Ayrıca sistem, çok faktörlü kimlik doğrulama, mantıksal analitik ve şifreleme gibi güvenlik adımlarını da ihmal etmiyor. Awingu’nun tarayıcısı, Digital Workplace’ten önce BlackBerry UEM ve BlackBerry Access mobil tarayıcıda bulunuyordu. Bu güncellenen platform sayesinde, şirketin kendi masaüstü yönetim platformunun yanı sıra, yaklaşık bir yıl önce BlackBerry tarafından satın alınan Cylance’ın yapay zeka güvenlik yazılımı da dahil edilmiş olacak.

Bir devrin sonu geldi! BlackBerry telefonlar tarih oluyor!