Arçelik ve LG arasında patent davası

Arçelik ve LG

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren beyaz eşya üreticisi Arçelik ve LG patent ihlali davasına konu oldu. Güney Koreli teknoloji devi LG ve onun Almanya ve Fransa’daki iştiraklerine de dava açıldı. İşte haberimizin detayları.

Gelen bilgilere göre Arçelik, çamaşır makinelerinde hassas yıkama sağlayan “Direct Drive” teknolojisinin, LG’nin “6 Motion” isimli çamaşır makinelerinde izinsiz şekilde kullanıldığını öne sürerek şirketi suçladı. Hem Beko hem de Grundig gibi markaları da bünyesinde bulunduran Arçelik, fikri mülkiyet hakları tamamen kendisine sahip olan “Direct Drive” teknolojisiyle ilgili yasa ihlali yapıldığını açıkladı.

Arçelik ve LG bir türlü anlaşamadı

Halka açık bir şirket olarak faaliyet gösteren Arçelik, görüşmelerde ilerleme kaydedilememesi üzerine hem LG’ye hem de onun Almanya ve Fransa’daki iştiraklerine ihlal davası açtı.

Arçelik ve LG patent

Söz konusu “Direct Drive” teknolojisinin patentini 1997 yılında alan Arçelik, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) göre en fazla uluslararası patent başvurusunda bulunan şirketlerden bir tanesi. Birçok ülkede faaliyet gösteren bu şirket, yurt içi ve yurt dışındaki 20 Ar-Ge merkezinde 1500’den fazla çalışanı bulunuyor. 3 bin 500’e yakın uluslararası patent başvurusu ile önde geliyor.

Muhtemelen ikili arasındaki dava süreci biraz daha uzayacak. Belki de LG ve Arçelik anlaşma yoluna da gidebilir. Siz bu iki şirket hakkında ne düşünüyorsunuz?

2019’un en iyi buluşlarından biri : LG 8K OLED TV