Windows 10 Yeni Bir Neslin Başlangıcı Olacak

Windows 10 Yeni Bir Neslin Başlangıcı Olacak

Gartner Symposium ITxpo kapsamında Windows’un geleceği hakkında konuşan Satya Nadella, Windows 10’un Windows’ta yeni neslin başlangıcı olduğunu belirtti.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un uzun süredir gündemde olan yeni işletim sistemi Windows 10 geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısıyla resmi olarak tanıtılmış ve yenilikçi tasarımıyla teknoloji dünyası tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Özellikle tablet ve masaüstü bilgisayarları tek çatı altında birleştirmesiyle Windows‘un geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendirilen, Microsoft tarafından da önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Windows_10

Geçtiğimiz günlerde katıldığı Gartner Symposium ITxpo kapsamında konu hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft‘un yeni CEO’su Satya Nadella, Windows 10‘la birlikte Windows’ta yeni nesil geçildiğini ve yeni işletim sisteminin Microsoft’un uzun dönem stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu açıkladı.

Windows 10‘la birlikte sadece tablet, bilgisayar ve akıllı telefonları kapsayan işletim sistemlerinin ötesine geçtiklerini belirten Nadella, bu yeni işletim sistemi sayesinde şu ana kadar gerektiği ilgiyi görmeyen şeylerin interneti alanında da daha etkili olacaklarını belirtti. Windows’un kökten bir yenilenmeye gittiğine dikkat çeken Nadella, bundan sonra farklı cihazlarda çalışacak temel bir Windows’un olacağını belirtti.

Google Cyanogen’i Satın Almak İçin Uğraşmış