Windows 10 VPN sorunu yaşıyor!

Windows 10 VPN

Microsoft’un yayınladığı son güncelleme ile Windows 10 VPN sorunu yaşamaya başladı. Peki, bu sorunu çözmek için ne yapmanız gerekiyor?

Microsoft, Windows 10 için yayınladığı güncellemeler ile sisteme yeni özellikler ekleyip, sistem stabilitesini arttırmak istiyor. Ancak çoğu zaman güncellemeler sorunlu olabiliyor ve PC’de hataların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu sorunlara bugün bir yenisi daha eklendi.

Windows 10 VPN sorunu ile gündemde

Microsoft’un yayınladığı Windows 10 güncellemesi ile VPN’in çalışmadığı ortaya çıktı. Sorun şimdilik sistem içerisinde yer alan VPN uygulamasını kapsıyor. Yani 3. parti bir VPN yazılımı kullanıyorsanız bu sorundan etkilenmiyorsunuz.

Windows 10’un KB4497935 güncellemesi ile Remote Action Connection Manager (RASMAN) hizmeti kilitleniyor ve kullanıcıların karşısına 0xc0000005 hata kodu çıkıyor. Eğer Windows 10’un içerisindeki VPN’i kullanıyorsanız; Always on seçeneğini kapatmanız, VPN’i kullanacağınız zaman açmanız şimdilik tek çözüm.

Microsoft cephesi bu sorunu yakında yayınlayacağı güncelleme ile çözeceğini açıkladı. Sorun çözülene kadar VPN’i sürekli açık bırakmayarak bu hatadan kurtulabilirsiniz.

Windows 10 VPN