Windows 10 Mobile’ın Ertelenişi Doğrulandı

windows 10 mobile guncellemesi

Windows 10 Mobile’ın ertelendiği yönünde son günlerde internette dolaşan haberler, Microsoft tarafından doğrulandı. Ayrıca bu kararın sebebi hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Windows Phone’un kurtuluşu olarak görülen Windows 10 Mobile‘ın bu ay çıkması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde, Microsoft’un Windows 10 Mobile’ı ertelediği iddia edildi. Bu iddialar şimdiye kadar söylentilerden ibaretti. Ancak dün Microsoft’tan resmi açıklama geldi. Ortaklarına gönderdiği e-mail bildirimiyle durum hakkında bilgi veren Amerikalı teknoloji devi, Windows 10 Mobile’ın çıkışının ertelendiğini doğruladı.

windows 10 phones

Microsoft, ortaklarına yolladığı bu bildirimde erteleme kararının arkasındaki nedeni açıklamadı. Bu haberi ortaya çıkan VentureBeat sitesi ise, bildirimde yer alan ifadelerin işletim sisteminin henüz hazır olmadığını gösterdiğini iddia etti. VentureBeat’in bu iddiasını destekleyecek bir kanıt bulunmuyor. Ancak internet sitesine göre teknoloji dünyasındaki kurumsal dile aşina olan insanlar için Microsoft’un mesajındaki imaları anlamak çok da zor değil. Bu arada Microsoft’un işletim sistemini Şubat ayında yayınlamayı planladığı söyleniyor.

HTC Bir Değil İki Nexus Geliştiriyor