Snapdragon 830’a Windows 10 Mobile Desteği

qualcomm snapdragon 820

Qualcomm’un henüz piyasaya sürmediği yeni işlemci seti Snapdragon 830 hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. Windows 10 Mobile’ın daha çıkmamış olan işlemciyi desteklediği ortaya çıktı. Bu da çok yakında Snapdragon 830 kullanan bir Windows Mobile cihazın çıkacağını düşündürdü.

snapdragon 830

Şu anda Microsoft’un en güçlü telefonu, Snapdragon 810 işlemci seti kullanan Lumia XL. Windows 10 Mobile kullanan telefonlar arasında en güçlü işlemciye sahip olan cihaz ise, Snapdragon 820 işlemci seti kullanan HP Elite X3. Ancak çok yakında bunlara çok daha güçlü bir Windows 10 Mobile telefon katılacak gibi görünüyor. Windows 10 Mobile’in henüz piyasaya sürülmemiş olan Snapdragon 830’u da desteklediği ortaya çıktı.

Windows 10 Mobile’in henüz çıkmayan Snapdragon 830’u destekliyor olması, Microsoft’un çok yakında bu işlemciyi kullanan bir telefonun çıkışına hazırlandığını gösteriyor. Bu telefonun Microsoft’un cihazı mı olacağı yoksa Windows 10 Mobile kullanan başka bir telefon üreticisinin mi çıkaracağı bilinmiyor. Ancak Microsoft’un bu yıl üst segment bir telefon çıkarması beklenmiyor. O yüzden Snapdragon 830 kullanacak telefonun Windows kullanan başka bir telefon üreticisinden geleceği tahmin ediliyor.