Windows 10 Mobile bugün tarih oluyor

Windows 10 Mobile

Microsoft, bugün Windows 10 Mobile işletim sisteminin fişini resmen kesiyor. Windows 10 Mobile kullanıcıları artık hiçbir güncelleme almayacak.

Yazılım devi Microsoft, Steve Ballmer’ın yanlış politikası yüzünden mobil pazardan geçtiğimiz yıl çekilmek zorunda kalmıştı. Steve Ballmer’ın ısrarları ile Nokia’yı bünyesine katan Microsoft, Android gibi bir cevher dururken, şansını kendi mobil işletimi Windows 10 Mobile ile aramak istemişti. Ancak uygulama geliştiricilerinin bu platforma pek sıcak bakmaması ile Microsoft büyük bir başarısızlığa imza atmıştı.

Geçtiğimiz yıl Windows Mobile ile çalışan telefonların Microsoft Store’dan kaldırılması ile başlayan süreç bugün sonlanıyor. Microsoft, bugün mobil işletim sisteminin fişini resmen çekecek. Artık Microsoft’un mobil işletim sistemi bugünden itibaren çok kritik güvenlik açığı bile olsa güncelleme almayacak.

Windows için tüm CMD komutları burada!

Microsoft ayrıca yazılım desteğinin yanı sıra uygulama desteğini de 2021 yılında sonlandıracak. Windows Mobile ile çalışan telefonlarda 2021 yılından sonra; Microsoft Office uygulamaları güncelleme almayacak.

Windows 10 Mobile

Microsoft, açık açık Office kullanacakları Android ve iOS cihazlara yönlendiriyor. Bugün yayınlanan Windows 10 1709 kodlu güncelleme, bu platformun alacağı son güncelleme olacak. Microsoft Store’daki uygulamalar da artık güncellemeye almayacak.

Eğeri Windows Mobile işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız en kısa sürede Android ve iPhone’a geçiş yapmanız gerektiğini belirtelim. Aksi durumda güvenlik açıklarına maruz kalacak ve uygulamaların güncel yeni özelliklerini kullanamayacaksınız. Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Microsoft ilerleyen yıllarda mobil pazara geri döner mi?